Life&style

Na slici se sakrio piton! Samo oni s okom sokolovim će otkriti gdje je

  • Zmije nisu baš svima omiljene životinje, a definitivno nisu na popisu onih koje bismo željele ugledati pokraj sebe
  • Međutim, za tebe imamo jednu pitalicu i zagonetku - možeš li pronaći pitona na ovoj slici?
  • Vjerujemo da ti zadatak ne sjeda lako, ali pokušaj i, znaš kako kažu, pratit će te sreća ako vidiš zmiju... Ili je to bilo za bubamaru? 

Pronađi pitona i budi sretna što se ne nalazi u tvojoj sobi! Znamo da je Australija prepuna ovih nezgodnih životinja pa su tako tamošnji stanovnici napravili i posebnu web stranicu koju su nazvali "Koja je to zmija?" samo kako bi mogli identificirati hrpetinu zmija kojima su okruženi. Pitoni nastanjujuprije svega Afriku, južnu i jugoistočnu Aziju, no zmije iz drugih rodova potporodice Pythoninae nastanjuju i Australiju. No, možda je ovdje riječ i o kućnom ljubimcu?

Mozgalica za strpljive: pronađi medu koji jedini nije odjenuo leptir-mašnu

Iako je Australija dom nekih od najsmrtonosnijih životinja na svijetu, pa tako i zmija, čini se da najviše zmija godišnje ugrize  Amerikance. Dok od zmijskoga ugriza godišnje nastrada njih čak 5 do 7 tisuća, u Australiji je broj nešto manji, pa tako zmije tijekom godine ugrizu samo 3000 Australaca. Ipak, čini se da je razlog logičan, jer riječ je o velikoj razici u populaciji. Dok u SAD-u živi oko 323 milijuna ljudi, u Australiji je taj broj puno manji i iznosi 24 miijuna.

Ipak, ovdje nije riječ o statistici zmijskih ugriza, već o pokušaju da pronađemo zmiju na slici. Jedna se Facebook stranica posvetila upravo tome pa smo na njihovom profilu pronašli fotografiju koja zadaje specifičan zadatak - uočiti pitona koji se sakrio među hrpom sitnica na policama.

 | Autor: Facebook @Bin isolation outing Facebook @Bin isolation outing SunshineCoastSnakeCatchers

Brrr, nas je već prošla jeza, ali uspjele smo ga pronaći! Kako je tebi išlo? Ako nisi uspjela, oprez, slijedi rješenje... Čekaj, ako si želiš dati još jednu priliku ili si ga zapravo jednostavno pronašla, što kažeš na još jednu zagonetku? 

Možda vas zanima Ako uspiješ odgonetnuti koji su sve geometrijski likovi na ovoj slici - dugujemo ti veliki sladoled! Rubrika Life&style Life&style

Ovaj reptil smjestio se između slamnatog šešira i zelene plastične trake baš u sredini fotografije! Ako bolje pogledaš, ova crna masa na sebi ima specifičan pitonski uzorak. Međutim, to nije sve. Fotografija je snimljena tek nakon što je drugi piton uklonjen iz prostorije, a ovaj je ostao "zaboravljen". Naime, jesen je vrijeme tijekom kojeg se zmije pare pa dva pitona u sobi uopće nisu neobičan prizor!

Što kažeš, seliš u Australiju? 

Testiraj svoju pamet i logiku: možeš li reći tko je najgluplja osoba na ovoj slici?

U novom epizodi showa "miss7live" s Nevenom Rendeli i gostima briljala je Antonija Blaće

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE

Photo: Facebook @Bin isolation outing

Komentari 0