Life&style

Na razvikanom Hvaru, ova je plaža još uvijek tajna - oni koji ju otkriju, žele ju sačuvati samo za sebe

Na slikovitom otoku Hvaru nalazi se skriveni raj koji u svakome može probuditi želju za istraživanjem. Uvala Lučišća, divan komadić kristalno čistog mora i netaknute prirode, nudi utočište od modernog svijeta u svom carstvu mira i ljepote. Uvala Lučišća je savršena destinacija za svakoga kome je potreban bijeg od svakodnevice.

 | Autor: Instagram @apartments_lina_hvar Instagram @apartments_lina_hvar Foto: Instagram @apartments_lina_hvar

Osamljeni položaj uvale osigurava da ćete biti daleko od gužve i užurbanog gradskog života. Umjesto toga, dočekat će vas umirujući šum valova i povjetarca kroz borove šume te nostalgičan zvuk cvrčaka. Jedna od najljepših karakteristika zaljeva je njegova netaknuta prirodna ljepota. Kristalno čisto more poziva na osvježenje dok sunce zove na uživanje na obali.

 | Autor: Instagram @ludo_vix Instagram @ludo_vix Foto: Instagram @ludo_vix

Isplati se istražiti i obližnja sela

Iako je uvala Lučišća namijenjena opuštanju, ona također nudi priliku za istraživanje šarmantnih obližnjih sela. Selo Sveta Nedjelja, gdje vrijeme kao da je stalo, poznato je po proizvodnji najboljih hvarskih crnih vina. Također, iznad Svete Nedjelje nalazi se špilja koja je nekoć služila ljudima kao sklonište, a potom je tu izgrađen augustinski samostan i crkvica koja je očuvana. Ulice ovog slikovitog mjesta uz more vijugaju među tradicionalnim kamenim kućama, stvarajući prizor koji je savršen kao s razglednice. Uistinu dočaravaju bit mediteranskog života.

Možda vas zanima Najbolja zabava za kraj ljeta. Gdje? Na Špancirfestu! Rubrika Life&style Life&style

Nije lako doći do uvale Lučišća

 | Autor: Instagram @sabbyfrom_anotherplanet Instagram @sabbyfrom_anotherplanet Foto: Instagram @sabbyfrom_anotherplanet

Dolazak do uvale Lučišća avantura je sama po sebi, a uključuje slikovitu vožnju automobilom po otoku Hvaru. Potom je nedaleko Svete Nedjelje potrebno sparkirati automobil i dalje nastaviti pješice makadamom do plaže. Osim šetnjom, do uvale Lučišća može se doći i s mora. U svijetu u kojem smo stalno povezani, uvala Lučišća pruža dobrodošao bijeg u jednostavniji način života. Dakle, tko god se želi opustiti u mirnom okruženju, ovaj skriveni dragulj na otoku Hvaru obećava nezaboravno iskustvo.

 | Autor: Instagram @visions_of_fate Instagram @visions_of_fate Foto: Instagram @visions_of_fate

Znajevo oko, Rogoznica Možda vas zanima Zmajevo oko, jezero koje mijenja boju, čaroban je prirodni fenomen pokraj Rogoznice Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @sabbyfrom_anotherplanet
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    za odmorit dušu