Life&style

Na Farfetchu se prodaju vaze i čajnici u obliku ambalaže za deterdžente i omekšivače

  • Šarena, zabavna, duhovita kolekcija predmeta od keramike nosi potpis Lola Mayeras
  • Francuska dizajnerica svakodnevnim i neuglednim predmetima iz kućne uporabe daje novi život pretvarajući ih u ukrasne objekte
  • Njezine vaze, ogledala, lampe, čajnici sve su popularniji pa ih prodaje i Farfetch

Luckaste predmete za dom, veselih boja, pronašli smo na stranici Farfetcha, a za oko su nam zapeli jedinstvenim dizajnom. Između šalica, lampi, ogledala, svijećnjaka, najviše su nam se svidjele vaze za cvijeće i čajnici koji su oblik preuzeli od mnogo neuglednijih predmeta koje imamo u kući - plastičnih boca u kojima stoji deterdžent za posuđe, omekšivač za rublje ili čak gumenih rukavica. Koje navlačimo za obavljanje najprljavijih poslova... Hm.

Makeover Addict prava je adresa za sve koji žele naučiti kako preurediti svoj stari namještaj

 | Autor: Instagram@lolamayeras Instagram@lolamayeras

Riječ je o dizajnu Lola Mayeras, francuske dizajnerice i njezinog istoimenog brenda čiji su uporabni predmeti zabavna izgleda sve popularniji. Spontana i razigrana, njezina najnovija kolekcija keramike nadahnuta je oblicima i bojama dizajna iz 1960-ih i 1970-ih, kao i pop artom i atmosferom južne Francuske, gdje živi.

Lola Mayeras objektima koje poznajemo daje uloge suprotne od onih koje imaju, novu funkciju, a njihov obliku reinkarnira u ukrasnim predmetima. Svaki je predmet ručno izrađen, a ljubav prema izradi kreamike nasljedila je od oca od kojeg je i naučila zanat pečenja gline.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LOLA MAYERAS (@lolamayeras)

No mnogo je toga povukla i iz svog prijašnjeg zvanja modne dizajnerice. Grnčariji se okrenula tijekom lockdowna zbog Covida-19, kad se iz Pariza vratila na jug Francuske i tamo iznova otkrila radionicu svog oca. Igrajući se s glinom, kaže da je shvatila kakav potencijal leži u keramici, otkrila nov način da izrazi kreativnost te shvatila da taj kreativni proces može od dizajniranja odjeće prebaciti na stvaranje predmeta od keramike.

Gita lampe Možda vas zanima U Slavonskom Brodu pronašli smo Gita lampe i sjenila - i svaki je komad prekrasan Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Lola Mayeras Lola Mayeras Lampa (370 eura); vaza (350 eura); vješalica (65 eura)

Ova duhovita i vesela kolekcija pokazuje kako nije pogriješila - popularnost brenda raste unatoč cijenama. Žuti čajnik tako, na primjer košta 210 eura, vaza u obliku boce deterdženta za posuđe 80 eura, a ona u obliku ambalaže deterdženta odnosno omekšivača za rublje 90 eura.

No to još nije sve, ovdje su i vaze u obliku gumenih rukavica, vaze u obliku hoodica i košulja te vješalice za odjeću u obliku ljudskih ušiju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LOLA MAYERAS (@lolamayeras)

 

Photo: Instagram@lolamayeras

Komentari 0