Life&style
Gita lampe

U Slavonskom Brodu pronašli smo Gita lampe i sjenila - i svaki je komad prekrasan

  • Osim što volimo otkrivati nove domaće brendove, još se više veselimo kada nakon više godina vidimo da uspješno rastu i razvijaju svoju priču
  • Jedan od njih je svakako i Gita Lampshades, brend iz Slavonskog Broda u čije lampe će se zaljubiti svaki ljubitelj uređenja interijera
  • Lampe i lusteri brenda Gita obogatit će i unijeti život u svaku prostoriju

Volimo kada prostor svoga doma možemo urediti ili obogatiti jedinstvenim komadom namještaja ili ukrasa s hrvatskim potpisom i na taj način podržati lokalne kreativce i poduzetnike. A iako smo mala zemlja, kretivaca i autentičnih brendova nam ne nedostaje. Jedan od njih je i brend “Gita lampe i sjenila” iza kojeg stoji Gordana Ćosić iz Slavonskog Broda - jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja se bavi izradom sjenila i lampi, a time se uspješno bavi i svojim lampama uveseljava brojne domove već deset godina.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Gita Lampshades

Priča brenda koji ime dijeli  s omiljenom dječjom junakinjom

Priča branda Gita Lampshades započela je 2010. godine kada je vlasnica branda, Gordana Ćosić, nakon neuspješne potrage za lampom, odlučila uzeti stvari u svoje ruke. Zapravo, tražila je lampu s drugačijim sjenilom, ne bijelim, ne bež, ne zlatnim. Trebalo je biti posebno – u bojama, živahno, nešto što prostoru ulijeva energiju i čini jedinstven ugođaj.

 | Autor:

Lampu koju je kupila, iako nezadovoljna sjenilom, brzo je rastavila na osnovne dijelove i korak po korak od nje načinila ono što je uvijek željela. Sjenilo je obložila tkaninom koju je odabrala i njezina je lampa dobila novi sjaj. No, njezinoj radosti tu nije bio kraj. Nastavila je proučavati sjenila i lampe, pronalazila literaturu koju je upijala i polako počela eksperimentirati. Gordanina avantura u nepoznato ubrzo je postala "ovisnost" koja traje i danas.

Gita lampe | Autor: Gita lampe i sjenila Gita lampe i sjenila

Njezina mala kućna radionica nalazi se u gradu na Savi, Slavonskom Brodu. Danas se sjenila i lampe iz Gitine radionice nalaze po cijelom svijetu – Australiji, Americi, Europi… Njezine kreativne lampe koje su našle svoj dom na gotovo na svim kontinentima, ime su dobile po junakinji iz Gordanine najdraže knjige iz djetinjstva - Šegrta Hlapića. 

Stolne lampe Možda vas zanima 15 stolnih lampi genijalnog dizajna koje mogu biti statement komad Rubrika Life&style Life&style

"Gitu sam uvijek zamišljala kao veselu, vedru djevojčicu, odjevenu u prekrasne šarene, lepršave tkanine poput onih koje koristim za svoja sjenila pa sam tako na svom prvom sajmu na poziv organizatora da odlučim kako ću se zvati, kao iz topa ispalila - Gita!" - kazala je Gordana u intervjuu za Miss7 još 2014. godine, na samim počecima danas uspješnog brenda.

Gita lampe | Autor: Gita lampe i sjenila Gita lampe i sjenila

Lampe koje će podignuti svaki prostor

Svi obožavatelji uređenja interijera znaju kako dobro odabran luster ili lampa može promijeniti izgled i ugođaj čitave prostorije. A Gordanine maštovite i razigrane lampe sa smjelom kombinacijom boja garantirano će probuditi svaku prostoriju. 

Lampe izrađuje od što prirodnijih materijala te je tako postolje od drva, a sjenila su izvana obložena tkaninom - najčešće lanom, ali i kombinacijom pamuka i svile. Razigrane kombinacije boja, prirodni materijali i motivi iz prirode glavne su odlike rasvjetnih tijela brenda koji danas ima svoje ljubitelje i u Hrvatskoj, ali i svijetu. A ako želite u potpunosti personaliziranu lampu, moguće je i da se vaša željena fotografija nađe na sjenilu.

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Gita Lampshades

Gordana nam je otkrila kako je vrijeme korone iskoristila za pohađanje engleske škole izrade sjenila gdje je savladala nove tehnike izrade sjenila koje polako primjenjuje i u svojoj radionici. "Bit će ove jeseni i zime puno novih, neobičnih kombinacija boja, oblika i dezena i jedva čekamo da ih pokažemo našim lampoljupcima."

Brend Werns ima najotkačenije lampe - domu će dati stvarno poseban pečat

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Gita Lampshade

Cijene su različite te uvelike ovise o dimenzijama i vrsti tkanine koja se koristi u izradi sjenila, a upit za svaku lampu možete uputiti na Instagram ili mail info@gita-lampshades.com.

Photo: Gita lampe i sjenila

Komentari 0