Life&style

Muškarci su navodno najpoželjniji u ovom odjevnom komadu. Što ti kažeš?

Prema istraživanju, muškarci koji nose ovaj odjevni komad privlačniji su 12 posto jer u njemu izazivaju optičku iluziju kod suprotnog spola

Za žene je dobro poznato koji odjevni komadi laskaju njihovoj figuri i naglašavaju obline, a isto je otkriveno i za muškarce. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Nottingham Trent otkrili su da su muškarci u bijelim majicama za 12 posto privlačniji je one stvaraju optičku iluziju širih ramena i užeg struka. Drugim riječima, ističu vrlo poželjni V oblik tijela koji žene naprosto obožavaju. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

U istraživanju je sudjelovalo 30 žena u dobi od 18 do 25 godina koje su gledale fotografije i ocjenjivale privlačnost muškaraca. Rezultati istraživanja pokazali su da su ispitanice najviše ocjene dale ljudima koji nisu imali posebno lijep oblik tijela, ali su bili u bijelim majicama. Drugim riječima, nisu obraćale pažnju na mišićava muška tijela u pripijenim majicama, nego su ih najviše privukli muškarci koji nisu imali idealne proporcije, ali su bili odjeveni u bijelo. Tako se došlo do zaključka da muškarci u bijelim majicama ostavljaju dojam muževnijih tipova, čak i kada nemaju posebno lijep oblik tijela.

Možda vas zanima Istraživanje je dokazalo – osobe koje dugo spavaju su inteligentnije Rubrika Life&style Life&style

Andrew Dunn sa spomenutog sveučilišta rekao je da ovo istraživanje pokazuje da odjećom možete napraviti optičku iluziju koju umjetnici i modni dizajneri koriste cijelo vrijeme kako bi dotaknuli naše osnovne psihološke senzore. "Bijele majice na muškarcima poboljšavaju percepciju o zdravstvenom stanju kao i samoj privlačnosti onih koji ih nose", objasnio je Dunn

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

"Naravno, postoje individualne preferencije i ukusi, ali ovo istraživanje je pokazalo kako moda može imati pozitivan ili negativan učinak na percepciju atraktivnosti i zdravlja ljudi", zaključili su znanstvenici.

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0