Life&style
Brijanje nogu

Muke po depilaciji: 5 trikova s kojima ćeš morati brijati noge mnogo rjeđe

  • Brijanje nogu je jednostavni način depilacije, ali i vrlo dosadan - stalno ga moramo ponavljeti! 
  • Nažalost, u današnjem društvu koje priznaje samo glatku kožu ga teško možemo izbjeći
  • Otkrivamo s kojim trikovima se možeš koristiti kako bi što rjeđe morala brijati dlačice

Koliko često se briješ? Svaki dan, jednom tjedno ili samo za posebne prigode? Svatko će na to odgovoriti pojedinačno - ovisno o tome koliko kome brzo rastu dlake. Ono što bi nas sve trebalo ujediniti jest činjenica da brijanje nevjerojatno dugo traje i nije jedna od naših omiljenih aktivnosti. A ako smo potpuno iskreni, moramo reći: jako je dosadno!

Možda vas zanima Isprobali smo kozmetičku liniju za problematičnu kožu, evo zbog čega nas je zainteresirala Rubrika Beauty Beauty

Pošto se moramo češće brijati u ljetnim mjesecima, žene podnose puno: epilaciju, depilaciju voskom i laser. Jedna je metoda bolnija od druge. Klasično brijanje jedna bezbolna metoda - a nažalost i jedna od najmanje trajnih. Uz nekoliko malih trikova, razdoblje između brijanja može dulje trajati. Sve što moraš učiniti je slijediti ovih pet savjeta…

Savjet 1: koristi vruću vodu

Voda je izuzetno važna za dobro brijanje. Brijanje vrućom vodom djeluje puno bolje. Otvara folikule dlake na koži olakšavajući dlakama da se podignu. Tako se možeš lakše približiti korijenu, a iritantni „izdanci“ postaju primjetni mnogo kasnije.

via GIPHY

Sve o depilaciji šećernom pastom i zašto je bolja od depilacije voskom

Savjet 2: koristi prave proizvode

Na trajnost brijanja uglavnom utječe odabir proizvoda. S pravom britvicom i pravim gelom ili pjenom za brijanje možeš znatno produžiti trajanje učinka brijanja. Jeftine britvice više štete tvojoj koži nego što pomažu te ostavljaju neuredan rezultat. Ali, to ne znači da bi trebala koristiti isključivo skupe proizvode. Isprobaj razne proizvode i odaberi one koji su ti ugodni i koji će ti dati najbolje rezultate. 

Savjet 3: promijeni brijač nakon svakog brijanja

Kako bi izbjegla posjekotine i ozljede, trebala bi koristiti novu britvicu svaki put kad se briješ - to osobito vrijedi za britvice za jednokratnu upotrebu. Oštrina nove oštrice jamči čisti rezultat bez ozljeda.

via GIPHY

Savjet 4: ne žuri

Nemoj se brijati ako žuriš. Žalit ćeš cijeli dan, jer će u većini slučajeva rezultat biti neugodan i bolan. Ako petljaš po tijelu s vrlo oštrim oštricama, ipak bi si trebala uzeti vremena. Što pažljivije nanosiš proizvode, nježnije se briješ i što bolje opereš područja toplom vodom, rezultat brijanja će duže trajati.

Savjet 5: kokosovo ulje koristi kao sredstvo za brijanje

Tvoja koža može nakon brijanja biti jako nadražena. Stoga je još važnije vlažiti kožu nakon brijanja i umirivati je kremama i uljima. Savjet: kao sredstvo za brijanje koristi mlako kokosovo ulje. Opušta kožu i divno miriše na ljeto!

Depilacija Možda vas zanima Ova žena se kune u učinkovitost uklanjanja dlačica uz pomoć brusnog papira! Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0