Beauty

Isprobali smo kozmetičku liniju za problematičnu kožu, evo zbog čega nas je zainteresirala

  • Istina je da se u lijepoj i čistoj koži bez akni svi osjećamo samopouzdanije
  • Zato sam potražila stručni savjet u DermaCare-u u Arena Centru
  • Uz pomoć terapeutkinje, isprobala sam Clear Start liniju proizvoda iz Dermalogice, formuliranu bez umjetnih mirisa i boja koja objedinjuje najbolje od znanosti i prirode kako bi se s nepravilnostima i aknama izborila na što nježniji način

Iako sam oduvijek imala normalnu i pomalo osjetljivu kožu, pažljivo biram proizvode i brinem se da koža lica ostane takva, čista i besprijekorna. Naravno, s vremena na vrijeme, kao i mnoge žene, iznenadi me nepoželjni prišt, a onda se tek posebno zainatim i objavim mu rat. Ne golim rukama, nipošto, već provjerenim "oružjem". Zainteresirali su me Dermalogica proizvodi iz Clear Start linije jer sam pročitala da niti jedan proizvod branda Dermalogica ne sadrži mineralna ulja, lanolin, umjetne boje i mirise, kao ni jeftina punila, a ovisno o svom tipu kože i uz pomoć iznimno stručnih terapeutkinja možeš izabrati proizvod koji najviše odgovara tvojoj dnevnoj njezi lica.

Naime, cijela linija Clear Start namijenjena je tinejdžerima i problematičnoj koži, no izvrsno je što se naglasak stavlja i na to da je mogu koristiti osobe do 30 godina. Djeluje protuupalno i antibakterijski te se kroz cijeli njezin sastav najviše provlači salicilna odnosno beta-hidroksilna kiselina. 

 | Autor: Pixsell/Emica Elveđi Pixsell/Emica Elveđi

Posjetila sam DermaCare centar u zagrebačkoj Areni i isprobala nove proizvode iz Clear Start linije koja je vjeran saveznik mladima u postizanju blistave kože bez akni i prekomjernog sjaja još od 2013. godine. Dočekala me usluga profesionalnih terapeutkinja koje su mi susretljivo objasnile sve što sam htjela znati o svom tipu kože i proizvodima koji najviše udovoljavaju zahtjevima moje beauty rutine. Naravno, izbor dnevne rutine nikada nije lak zadatak, no uz stručne savjete i vrhunsku uslugu, sigurna sam kako sam pronašla najbolje za sebe i s povjerenjem se prepustila u najsigurnije ruke.

Clear Start linija me posebno oduševila načinom na koji olakšava i maksimalno pojednostavljuje dnevnu njegu. Ako nemaš strpljenja provoditi sate i sate pred zrcalom kako bi dovela u red svoj problematičan ten i trebaju ti multitasking proizvodi s kojima će ti koža u trenu prodisati i zabljesnuti - ova linija nepogrešiv je izbor.

Bez obzira na ostatak beauty rutine, čišćenje lica je prvi korak koji se nikad ne preskače, stoga mi je DermaCare terapeutkinja prvo nanijela Foaming wash čistač. Naravno, čistači su tu da odstrane sve nečistoće koje nakupljamo na licu tijekom dana te da pore učine čistima, što ujedno znači da sprječavaju nastanak upalnih procesa koji mogu rezultirati neželjenim izbijanjima ili prištićima. Aplicirala ga je tako što je uzela količinu zrna graška, nanijela je na vlažne ruke, zapjenila i umasirala na kožu. Zatim se polako isplahne mlakom vodom.

Foaming wash čistač uklanja mrtve stanice, nečistoću i suvišnu masnoću koja začepljuju pore i uzrokuje akne. Možeš ga koristiti za lice, vrat, leđa, gdje god je potrebno duboko pročišćavanje i preventivno čišćenje pora od mogućih izbijanja. Salicilna kiselina odnosno beta-hidroksilna kiselina ublažava akne i sprječava njihovo izbijanje. Ekstrakt kore tangerine vraća licu svježinu, dok je ekstrakt grožđa bogat izvor alfa-hidroksi kiselina koji uklanja odumrle stanice i ujednačava boju tena.

 | Autor: Pixsell/Emica Elveđi Pixsell/Emica Elveđi

Sljedeći korak bio je nanošenje Micro-pore mist tonika koji prvenstveno smanjuje pore, a izvrstan je izbor za osobe koje imaju proširene pore i masniju kožu. Osim što daje odlične rezultate i minimizira pore, smanjuje sjaj na koži. Nakon što očistimo lice čistačem, njega možemo pošpricati ujutro i navečer, a i u toku dana. Također djeluje protuupalno i ublažava tragove prištića i akni jer u sebi sadrži salicilnu kiselinu. Dakle, formula s niacinamidom i antioksidativnim sastojcima razveselit će sve koji se muče s viškom sebuma i proširenim porama, koje će ovaj nježan tonik vidno smanjiti već nakon prvog prskanja na brz i jednostavan način. U bočici je 50 posto reciklirane plastike pa ovaj proizvod, osim o ljepoti kože, vodi brigu i o planetu, a znamo koliko je danas važno skrenuti pozornost na brigu o ekologiji.

Nakon tonika preporuka je koristiti pjenušavi piling Breakout flashfoliant koji lijepo hidratizira kožu, pročišćava ten i suzbija pojavu prištića i akni, a aplicira se umasiravanjem, bez ispiranja, te koži daje blistav sjaj. Salicilna kiselina potiče prirodnu eksfolijaciju i smanjuje pore, ekstrakt grožđa zaglađuje površinu kože i ujednačava boju tena, a ekstrakt kore tangerine briše sivilo s lica. Odličan i praktičan i jedini piling koji hidratizira i eksfolira. 

 | Autor: Pixsell/Emica Elveđi Pixsell/Emica Elveđi

Ako si u potrazi za dnevnom njegom, lagana hidratantna krema Clearing defense spf30 štiti od sunca, pruža koži prijeko potrebnu hidratizaciju, a opet nudi tenu matiran izgled. Posebni biljni apsorbensi ulja smanjuju suvišan sjaj jer djeluju poput mikrospužvica, dok hidratantni sastojci pružaju cjelodnevnu vlagu. Nježni biljni ekstrakti uključujući sladić, bijelu brezu i vrbu, smiruju i štite kožu. Pruža zaštitu širokog spektra, od UVA i UVB zraka, ne začepljuje pore i ne uzrokuje izbijanja.

Aqua Jelly hidratantni proizvod je pak idealan za masnu kožu te joj pruža cjelodnevnu svježinu bez neželjenog sjaja. Nema zaštitni faktor pa se može koristiti ujutro i navečer. Vodenasta tekstura na bazi želatine hladi kožu, dajući osjećaj lagane hidratacije, a hijaluronska kiselina osigurava dubinsku hidrataciju. Ekstrakt ploda borovnice posvjetljuje kožu i u kombinaciji s uljem cvijeta tanacetuma smiruje i osigurava antioksidativnu zaštitu.

 | Autor: Pixsell/Emica Elveđi Pixsell/Emica Elveđi

Ako ipak najveću borbu vodiš s aknama i tražiš proizvod koji ciljano djeluje isključivo na prištiće, a da pritom ne isušuje cijelu kožu, Breakout clearing booster pravo je rješenje. Tretman učinkovito djeluje na akne u samo 15 minuta, a formula sa salicilnom kiselinom uništava bakteriju koja potiče razvoj akni te uspješno čisti problematičnu kožu i djeluje protuupalno. Niacinamid jača prirodnu zaštitu kože i ujednačava ten, dok ekstrakt irske mahovine ublažava osjetljivost i suhoću kože.

Neposredno nakon što mi je terapeutkinja nanijela proizvode Clear Start linije primijetila sam izraženo povećanje blistavosti kože, ten je djelovao kao da sjaji iznutra, dok je površina kože postala zaglađenija i ujednačenija. Osim toga, vidno je ublažio moja dva najveća izazova na licu za koje uvijek pokušavam pronaći rješenje, a to su crvenilo i suhoća kože. Također, u razgovoru s terapeutkinjom saznala sam kako se Clear Start linija iznimno brzo rasproda, a koliko je popularna kod mladih, dovoljno govori to da čak postoje liste čekanja. Ja sam svoje favorite već odabrala, a ti?

 | Autor: Pixsell/Emica Elveđi Pixsell/Emica Elveđi

Osim proizvoda za njegu lica, naravno, tu je i sjajna linija kozmetičkih proizvoda na bazi prirodnih minerala. A malo je reći koliko me je doslovce kupila njihova linija pudera u prahu. Osim što sam dobila besplatno šminkanje (neizmjerno hvala ljubaznoj terapeutkinji), otkrila sam najbolju nijansu i teksturu pudera za svoju kožu. Već brojim dane i slažem popis za kupnju od sljedeće plaće, a nije teško pogoditi da će se na njemu sigurno naći proizvodi iz linije iz linije Amazing Base brenda jane iredale i nevjerojatni Golden Glow puder u prahu.

Photo: Pixsell/Emica Elveđi

Komentari 0