Life&style
Slastice bez šećera

Muffini, cheesecake, sladoled: isprobaj tri ukusna deserta napravljena bez šećera i zaslađivača

  • Jela bi nešto slatko, ali nije ti draga pomisao da konzumiraš toliko šećera? 
  • Bez brige, slastice mogu biti fine i bez njega. Časna riječ
  • Donosimo ti tri recepta bez šećera za muffine s malinama, sladoled od čokolade i cheesecake s borovnicama

Grickanje bez grižnje savjesti? Moguće je, naravno! Naime, postoji mnoštvo primamljih recepata koji su sasvim ukusni i bez šećera, zaslađivača i grižnje savjesti. Bez obzira živiš li potpuno bez šećera ili želiš smanjiti potrošnju šećera - s ovim ukusnim receptima to nije teško. 

1. Muffini od čokolade i malina

Sastojci

• 150 g integralnog brašna

• 1 žličica praška za pecivo

• prstohvat soli

• 4 žlice nezaslađenog kakao praha

• 180 ml bademovog mlijeka

• 1 žličica ekstrakta vanilije

• 100 g rastopljenog maslaca ili kokosove masti

• 100 g zamrznutih malina

Lagani desert od malina i jogurta je vrhunska poslastica koja priziva ljeto

Priprema

Stavi u posudu brašno, prašak za pecivo, sol i kakao u prahu pa promiješaj. Zatim dodaj bademovo mlijeko, otopljeni maslac (rastopljeno kokosovo ulje također je prikladno kao alternativa maslacu) i žličicu ekstrakta vanilije. Ako je tijesto prečvrsto, razrijedi tijesto s još malo bademovog mlijeka. Ako tijesto ima konzistenciju tijesta, možeš ga staviti u kalup za muffine ili krafne i na to staviti zamrznute maline. Zatim stavi u pećnicu da se peku 15 do 20 minuta na 200 stupnjeva.

2. Čokoladni sladoled bez šećera

Sastojci

• 3 banane

• 3-4 žlice nezaslađenog kakao praha

• po želji 1 žlica sirupa od agave

Priprema

Nareži banane na tanke ploške, stavi ih u vrećicu za zamrzavanje i zamrzavaj tri do četiri sata. Zatim stavi ploške u blender i dodaj kakao u prahu i sirup od agave. Miješaj smjesu dok ne postane polučvrsta i ulij je u male posude za sladoled za posluživanje. Savjet: što su banane zrelije, sladoled je slađi i potrebno ti je manje sirupa od agave kako bi ga zasladila. Ako je sladoled previše rijedak nakon miješanja, možeš ga staviti u zamrzivač na sat ili dva.

Možda vas zanima Pozovi prijateljice na druženje, vrijeme je da isprobate Frosé, ružičasti napitak od vina i jagoda Rubrika Life&style Life&style

3. Cheesecake s borovnicama

Sastojci

• 500 g malomasnog svježeg sira 

• 250 g krem sira

• 450 ml mlijeka

• 80 g mekog maslaca

• 4 jaja

• srž mahune vanilije

• 4 žlice maka

• 150 g borovnica

Priprema

Pomiješaj sve sastojke osim maka i borovnica u zdjeli kako bi napravila kremasto tijesto. Zatim pažljivo umiješaj mak i borovnice te smjesu ulij u namašćeni kalup promjera 26 cm. Stavi kolač u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i peci sat vremena.

 

Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    odlično