- Jela bi nešto slatko, ali nije ti draga pomisao da konzumiraš toliko šećera?
- Bez brige, slastice mogu biti fine i bez njega. Časna riječ
- Donosimo ti tri recepta bez šećera za muffine s malinama, sladoled od čokolade i cheesecake s borovnicama
Grickanje bez grižnje savjesti? Moguće je, naravno! Naime, postoji mnoštvo primamljih recepata koji su sasvim ukusni i bez šećera, zaslađivača i grižnje savjesti. Bez obzira živiš li potpuno bez šećera ili želiš smanjiti potrošnju šećera - s ovim ukusnim receptima to nije teško.
1. Muffini od čokolade i malina
Sastojci
• 150 g integralnog brašna
• 1 žličica praška za pecivo
• prstohvat soli
• 4 žlice nezaslađenog kakao praha
• 180 ml bademovog mlijeka
• 1 žličica ekstrakta vanilije
• 100 g rastopljenog maslaca ili kokosove masti
• 100 g zamrznutih malina
Lagani desert od malina i jogurta je vrhunska poslastica koja priziva ljeto
Priprema
Stavi u posudu brašno, prašak za pecivo, sol i kakao u prahu pa promiješaj. Zatim dodaj bademovo mlijeko, otopljeni maslac (rastopljeno kokosovo ulje također je prikladno kao alternativa maslacu) i žličicu ekstrakta vanilije. Ako je tijesto prečvrsto, razrijedi tijesto s još malo bademovog mlijeka. Ako tijesto ima konzistenciju tijesta, možeš ga staviti u kalup za muffine ili krafne i na to staviti zamrznute maline. Zatim stavi u pećnicu da se peku 15 do 20 minuta na 200 stupnjeva.
2. Čokoladni sladoled bez šećera
Sastojci
• 3 banane
• 3-4 žlice nezaslađenog kakao praha
• po želji 1 žlica sirupa od agave
Priprema
Nareži banane na tanke ploške, stavi ih u vrećicu za zamrzavanje i zamrzavaj tri do četiri sata. Zatim stavi ploške u blender i dodaj kakao u prahu i sirup od agave. Miješaj smjesu dok ne postane polučvrsta i ulij je u male posude za sladoled za posluživanje. Savjet: što su banane zrelije, sladoled je slađi i potrebno ti je manje sirupa od agave kako bi ga zasladila. Ako je sladoled previše rijedak nakon miješanja, možeš ga staviti u zamrzivač na sat ili dva.
3. Cheesecake s borovnicama
Sastojci
• 500 g malomasnog svježeg sira
• 250 g krem sira
• 450 ml mlijeka
• 80 g mekog maslaca
• 4 jaja
• srž mahune vanilije
• 4 žlice maka
• 150 g borovnica
Priprema
Pomiješaj sve sastojke osim maka i borovnica u zdjeli kako bi napravila kremasto tijesto. Zatim pažljivo umiješaj mak i borovnice te smjesu ulij u namašćeni kalup promjera 26 cm. Stavi kolač u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i peci sat vremena.
Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.