- Zimski, ali lagan i osvježavajuć kolač s klementinama brzo postaje favorit sezone
- Savršeno se ljubi s šalicom toplog čaja ili mlijeka, a idealna je opcija za večernje druženje s omiljenim serijama
- missGASTRO ima odličan recept, a lako će ga iskoristiti i oni koji nisu najvještiji u kuhinji
Nakon burnog gastro blagdanskog razdoblja, početak nove godine je tradicionalno vrijeme za zatišje. Ipak, kako bismo razbili siječanjsku monotoniju, odlučili smo se za jedan fini i sočni kolač koji uz šalicu toplog čaja ili mlijeka garantira pravi slatki užitak. Mramorni kolač je savršena delicija za zimske dane, a u kombinaciji sa osvježavajućom aromom klementina, ova će nam slastica ponuditi malo drugačiji ugođaj. Priprema je prilično jednostavna, stoga je idealna opcija i za brzinski desert tijekom tjedna.
Sastojci:
- 225 g maslaca sobne temperature
- 225 g brašna
- 225 g šećera
- 4 jaja
- Naribana kora 4 klementine
- 1 zlica ekstrakta vanilije
- 3 ravne zlice kakaa
- 3 ravne zlice mlijeka
Priprema:
- Upalite pećnicu da se zagrijava na 170 stupnjeva.
- Maslac, brašno, šećer i jaja miksajte dok se smjesa ne sjedini.
- Smjesu podijelite na dva jednaka dijela.
- U jedan dio dodaje vaniliju i koru klementine a u drugu kakao i mlijeko i dobro promiješajte.
- Kalup za kruh obložite papirom za pečenje a onda kašikom sipajte hrpice jedne pa druge smjese naizmjence.
- Kad ste iskoristili svu smjesu, nožem ili žlicom prošarajte po smjesi kako bi se malo izmiješale.
- Pecite 50-ak minuta. A kolac možete posuti šećerom u prahu ili čokoladnom glazurom...
- Kod nas se pojede dok je još topao ali vjerujem da je i hladan odličan.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.