Life&style

Može li gore od ovoga? Žene na Amazonu kupuju 'lažne kapsule krvi' kako bi uvjerile muškarce da su djevice...

  • Da, lažna krv za vaginu doista postoji – to nije vic! 
  • "I-Virgin“ u osnovi tvrdi da je "lažna krv za prvu noć" za žene koje nisu djevice ili ne posjeduju himen, što je, naravno, krajnji dokaz djevičanstva u Indiji
  • I da, navodno je zanimanje za taj proizvod itekako veliko

Kako nas vole? Dopustite nam da prebrojimo načine: želimo da vam vagina bude blistava i bijela, da bude jako tijesna, a ako ne krvariš u našoj bračnoj noći, je li to uopće ljubav? – ovo nije napisala neka književnica, ali možda je veliki broj Indijaca to napisao u tajnim dnevnicima i poslao ih tvrtkama da izrade proizvode kako bi bolje voljeli svoje žene?

Ako ti ovo zvuči nelogično, to je zato što je proizvod upravo takav.

Prvo su nam davali kreme za izbjeljivanje, zatim su nam dali sredstva za učvršćivanje, a sada su, drage žene, napravili proizvod da 'lažno krvarite' u bračnoj noći i da se vaš suprug osjeća pobjedonosno. Proizvod nazvan "I-Virgin – Blood for the First Night" (da, nastavi disati, to je stvaran proizvod) poprilično rezimira što žensko djevičanstvo znači za društvo.

 | Autor: Amazon Amazon Upozorenje: ako namjeravaš dalje čitati, ostavi po strani zdrav razum i znanost.

Kako objašnjava Amazon, paket će sadržavati kapsulu - "prašak za krv" - koju bi trebalo umetnuti u vaginu, nekoliko sati prije penetracije u "bračnoj noći". Naravno, puka ideja da je žena seksualno aktivna prije braka je tamo bogohuljenje. Vremenom će se kapsula rastopiti i nakon penetracije će posljedično otpustiti tekuću tvar koja nalikuje krvi, jer očito nitko u Indiji zapravo ne zna kako izgleda krv, a Bollywood nas je ionako upropastio.

Možda vas zanima Iskrena ispovijest: Ova 27-godišnjakinja objasnila svijetu zašto je još djevica Rubrika Love&Sex Love&Sex

Ispada da Amazon prodaje dosta ovih proizvoda. „Virginia Care“ je također prodavala ove "crvene tekuće kapsule za prvu noć", a službena internetska stranica objavljuje izričite upute kako manevrirati nečijom bračnom noći kako bi se postigli željeni rezultati - i da, na stranici jasno kaže da je predigra strogo zabranjena! 

Doktorica Shweta Goswami, ginekologinja i specijalistica za plodnost, rekla je: "Ovi testovi djevičanstva obično su neznanstveni, jer nije nužno da se himeni oštete samo spolnim odnosom. Žena može izgubiti svoj himen zbog rigoroznih aktivnosti poput plivanja ili jahanja! Bilo bi nemoguće na taj način dokazati djevičanstvo. Bollywood je stvorio određenu ideju da žene krvare kada prvi put imaju seks, ali to nije uvijek slučaj!"

Također je potvrdila da korištenje takvih kapsula može imati i štetne nuspojave, premda su rijetke - jer se koriste samo za jednokratnu upotrebu. "Umetanje bilo čega u vaginu povećava šanse za vaginalnu infekciju. To čak može dovesti do bolesti upale zdjelice", dodala je.

via GIPHY

Ideja je prevariti ljude da vjeruju da si djevica, čak i ako nisi ili si poderala himen prije čina snošaja na neki drugi način. Pitanje je sada, zašto bi žena uopće trebala ići toliko daleko da bi dokazala svoje djevičanstvo? Zašto se djevičanstvo uopće smatra velikom stvari kada je u pitanju brak? Čitava ideja da netko mora poduzeti tako ekstremne mjere - samo da bi dokazala suprugu da je doista "čista" - istovremeno je uznemirujuća i dehumanizirajuća!

Možda vas zanima 7 mitova (i istina) o himenu koji otkrivaju što stvarno znači biti djevica Rubrika Love&Sex Love&Sex

Debata ovdje nema nikakve veze s predbračnim seksom; to je u potpunosti osobni izbor za obje strane. Ali ako se muškarac ne podvrgava ponižavajućem ispitivanju i apsurdu da bi dokazao svoju "vrlinu", zašto bi to žena morala? Jedna riječ: patrijarhat.

Ovo nije prvi puta da su žene podlegle pritiscima u društvu i koriste proizvode koji ponižavaju naš spol u cjelini. Poenta je sljedeća - kada će muškarci oko nas prestati odlučivati što ćemo s našim vaginama i našim himenima? Kada će svijet prestati govoriti ženama što da rade sa svojim tijelima?

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0