Life&style

Jednostavno moraš posjetiti preslatki Božić obitelji Zima na Strossmayerovom šetalištu

  • Advent u Zagrebu gotovo da ne postoji, zato nas još više vesele ovi lijepo uređeni kutci
  • Božić obitelji Zima prikaz je božićne večeri u starinskom zagrebačkom domu, s puricom, jelkom, srebrnim escajgom i poklonima
  • Izvedena u prirodnoj veličini "blagavaonica bake Ruže" sigurno je i sjajna lokacija za fotkanje

Da, već odavno znamo da Advent u Zagrebu, kao i u drugim europskim gradovima ove godine neće biti čaroban ni raskošan kao prethodnih, možda nas zato još i više vesele ovi topli kutci i slatke ideje koje se ponegdje ipak mogu naći na zagrebačkim ulicama. Jedan od njih je i Božić obitelji Zima postavljen na Strossmayerovom šetalištu. 

Možda vas zanima Istraživanje potvrdilo što bi trebali činiti da se tijelo lakše bori protiv respiratornih bolesti Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukić Pixsell/Sanjin Strukić Iako na ovoj slici izgleda kao detalj neke kućice za lutke, ova instalacija u prirodnoj je veličini i prikazuje starinski zagrebački dom (s tapetama, telefonom s brojčanikom koji se okreće, crno-bijelim slikama mame i tate na zidu i pečenom puricom na blagdanskom stolu) i tracionalnu proslavu Božića u njemu. 

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukić Pixsell/Sanjin Strukić A priča je objašnjena riječima na malom panou pored: "Baka Ruža je mjesec dana pekla božićne kolače, glancala srebrni beštek i plela čarape za Vladeka i Anicu. Nema kaj tko jamrati, sve je tu - salenjaci, linceri, orahnjača, makovnjača, , kuglof, purica z mlincima....  jer riječ je o "blagavaonici bake Ruže".

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukić Pixsell/Sanjin Strukić

Božić obitelji Zima jedno je od četiri mjesta na Gornjem gradu (plato Gradec, park Bele IV. te Strossmayerovo šetalište istok i zapad), koje je povodom Adventa ukrašeno. Osim njega tu je dječji kutak u Parku Bele IV., Muzička soba i dnevna soba na zapadnom dijelu Strossmayerovog šetališta i već tradivcionalni Instagram spot "Božićni poljubac" na platou Gradec na kojem možeš zagrliti i poljubiti voljenu osobu ispod imele i usnimiti blagdansku fotku. 

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukić Pixsell/Sanjin Strukić

Možda vas zanima Nina Badrić, Rozga i mnoge influencerice imaju novu lokaciju za slikanje u centru Zagreba Rubrika Stars Stars

No, daleko od toga da i Božić obitelji zima nije s jelkom, poklonima i puricom izvrsna scenografija za dobru fotografiju. Gotovo da fizički osjećate toplinu koja zrači iz ove blagavaonice s pogledom na cijeli grad.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukić Pixsell/Sanjin Strukić

Photo: Pixsell/Sanjin Strukić

Komentari 0