Life&style

Mogu li gumeni medvjedići pomoći pri mršavljenju

Dijeta s gumenim medvjedićima? Sve za vitkost, odmah trčimo po dvije, tri vrećice omiljenih bombona!

Osobito za Adriana Jensona, autora knjige „Dijeta s gumenim medvjedićima – mršavljenje s medvjeđom voljom“ (u slobodnom prijevodu). Tvrdi da mu je konzumacija gumenih medvjedića prije jela pomogla da u tri mjeseca smršavi osam kilograma! 

„Ako sada jedeš, kasnije nećeš biti gladan!“ 

I mi smo, kao i čovjek koji je izmislio dijetu s gumenim medvjedićima, više puta čuli tu rečenicu. Ali, on se zapitao: je li moguće da prije glavnog jela ne budem jako gladan? I potom je prije jela pojeo nekoliko gumenih medvjedića. A oni u želucu djeluju poput spužve – ako uzmemo uz njih i puno tekućine, udvostruče svoj volumen. A to navodno smanjuje glad, odnosno daje osjećaj sitosti. Osim toga, gumeni medvjedići sadrže aminokiseline koje tijelo treba za  izgradnju mišića, pa poticanjem tih procesa tijelo samo troši određeni broj kalorija. 

 | Autor: thinkstock thinkstock

Ali, nije baš toliko jednostavno 

Međutim, Adrian Janson upozorava da beskrajna konzumacija medvjedića te mršavljenje uz to - neće funkcionirati. Preporučuje konzumaciju medvjedića prema svojoj tjelesnoj težini: tko teži 60 kilograma, ne smije pojesti više od 60 grama gumenih medvjedića prije obroka. 

Možda vas zanima Nevjerojatno: Jesi li znala da OVO troši kalorije?! Rubrika Life&style Life&style

Nekako sumnjamo da je dobra ideja pokušati dijetu s gumenim medvjedićima – radije se zdravo i odmjereno hranimo te uz to bavimo nekom tjelesnom aktivnošću. To savjetuju i stručnjaci. Smatraju dijetu s gumenim medvjedićima površnom, jer će tijelu na taj način za neko vrijeme nedostajati balastne tvari, minerali i vitamini. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0