- Rado piješ kuhano vino, ali brzo te „uhvati“ alkohol?
- Ili si savjesna vozačica te ne želiš sjesti za volan kad malo popiješ…
- Bez brige – imamo rješenje za to!
Dobre su vijesti da je kuhano vino jako ukusno i u varijanti bez alkohola! Pogledaj kako ga možeš sama lako spraviti…
Potrebno ti je sljedeće:
• 250 ml soka od ribiza (nektar)
• 250 ml soka od višanja (nektar)
• 250 ml soka od grožđa
• 150 ml prirodnog soka od jabuka
• 2 kardamoma
• 4 klinčića
• 2 prutića cimeta
Evo kako ćeš pripremiti bezalkoholno kuhano vino
Stavi u lonac sok od ribiza, višanja, grožđa i jabuka zajedno s klinčićima i malo zgnječenim „kapsulama“ kardamoma te ugrij (nemoj dopustiti da zavrije!). Zatim isključi štednjak te ostavi da ta mješavina odstoji u poklopljenom loncu nekoliko sati. Kratko prije posluživanja ugrij još jednom. Procijedi te prelij u šalice ili čaše.
Savjet: ako ti je napitak previše sladak, možeš mu nakon spravljanja dodati skuhani čaj (npr. rooibos ili crni). Čaj se ne smije cijelo vrijeme zagrijavati s napitkom jer bi inače mješavina mogla postati previše gorka.
Na kraju napitak ukrasi (na primjer) s ploškama jabuka ili naranči, anisom ili brusnicama.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.