Life&style

Što misliš, troši li više kalorija 2 sata shoppinga, 8 sati spavanja ili 1 sat power joge?

  • Tour de Franck natjecanje, koje je okupilo kvizaša Silvija Pleštinu, plesačicu Martinu Vuletić i sportaša Bornu Butijera, završeno je nakon tri uspješno odrađena izazova u tri kategorije
  • Svaki je od kandidata bio predstavnik jedne kategorije - Smart challenge, Energy challenge i Protein challenge
  • U posljednjem izazovu dogodio se neočekivani obrat i jedan je kandidat odnio uvjerljivu pobjedu, a u nastavku otkrij o kome se radi

Završilo je Tour de Franck natjecanje, u kojemu su svoju snagu, izdržljivost i znanje odmjerili osobni trener i fitness influencer Borna Butijer, plesačica i koreografkinja Martina Vuletić te profesionalni sastavljač kvizova i digitalni marketingaš Silvije Pleština. Natjecatelji su sudjelovali u tri različita izazova - Smart challengeu, Energy challengeu i Protein challengeu. Svaki od kandidata zapravo je predstavnik jedne kategorije pa je pretpostavka bila kako će svatko "razvaliti" u "svojoj" kategoriji. No, dogodio se neočekivani obrat. Izazovi nisu bili laki, ali naši su ih natjecatelji uspješno savladali. Ok, neki više, a neki malo manje. 

Smart challenge 

U ovom izazovu riječ je o kvizu znanja i brzine, koji je sastojao od 10 pitanja zabavnog karaktera. Kandidati su tako morali odgovoriti koliki je postotak ljevorukih ljudi u svijetu, tko je vodio ovogodišnju dodjelu Oscara te što troši najviše kalorija - dva sata shoppinga, osam sati spavanja ili jedan sat power joge. Bilo je "gusto" između Martine i Silvija, ali Silvije je za dlaku bio bolji i pobijedio je u ovom izazovu. 

 | Autor: miss7 miss7

Energy challenge

Ovdje su natjecatelji imali plesni troboj. Plesna instruktorica Suzana iz plesnog centra School Of Street Styles natjecateljima je pokazala korake koje su oni morali "iskopirati". Na kraju su natjecatelji morali izvesti koreografiju bez Suzanine pomoći, a to je očekivano najbolje pošlo za rukom Martini. Drugo je mjesto pripalo Borni, dok je na posljednjem mjestu bio Silvije. 

 | Autor: miss7 miss7

Protein challenge

Posljednji izazov kandidatima nikako nije bio šećer na kraju. Zadatak je bio popeti se na penjačku umjetnu stijenu u što kraćem vremenu. Najbrži natjecatelj odnio je pobjedu, a u videu otkrij o kome je riječ!

Kao što smo rekli, dogodio se neočekivani obrat. Iako se predviđalo kako će pobjedu odnijeti Borna, brži i uspješniji bio je Silvije, koji je ovom drugom pobjedom postao i pobjednik cijeloga natjecanja. Otkrio nam je što mu je bilo najteže, što najzabavnije te je li očekivao ovakav rezultat: "Pobjeda nije bila očekivana, pogotovo u Protein challengeu pa mi je zato i slađa! Ples mi je bio najteži zbog moje visine i slabe koordinacije pokreta. No, mislim da je moja visina, koja je u plesu bila problem, u penjanju bila prednost."

Drugoplasirana na ovom natjecanju bila je Martina, koja je, kako kaže, vrlo zadovoljna sa svojim nastupom, a još više novim prijateljima koje je stekla. Priznala je i je li očekivala pobjedu u plesnom izazovu: "Naravno da jesam! To je bilo očekivano. Iskreno, ples mi je bio i najzabavniji. Ne zato što je moj, već mi je bilo jako simpatično kako su se dečki trudili, snalazili i pokušavali odraditi izazov. S druge strane, najteže mi je bilo penjanje na stijenu - ni manje ni više, već zbog dugih noktiju. Otišla sam kući s dva nokta manje." 

Posljednji je bio Borna, ali zadnje mjesto nije ga razočaralo: "Zadovoljan sam svojim nastupom, pogotovo onim u Energy izazovu, za koji sam bio siguran da ću zauzeti zadnje mjesto. Bio sam dosta zatvoren prema plesu prije, međutim uz pravo vodstvo može se puno toga naučiti bez straha od pretjeranog javnog sramoćenja." Ispričao nam je i kako su tekle njegove pripreme za izazove: "Igrao sam na svježinu i dobrim se odmorom pripremao za izazove. S obzirom na krajnji plasman, to mi i nije bila najbolja ideja pa ću za buduće izazove biti pametniji, ali nisam ni najmanje razočaran. Sve je to bilo jedno lijepo iskustvo i veselim se budućim druženjima s ekipom u nekim manje kompetitivnim aktivnostima."

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0