Life&style

Mladi fotograf živi u stanu od 37 m2 sa 80 biljaka. Ludost ili strast?

  • Felix Grimm je stan od 37 metara kvadratnih u Berlinu pretvorio u živopisno, biljno utočište
  • No, u stanu punom polovnog jeftinog namještaja, ručno rađenih polica i boja osjeća se odlično
  • Fotograf voli osobnost kojom prostor zrači. Stan uistinu ima dušu! Ili je možda biljke imaju?

Raspored Grimmova stana skroman je s kupaonicom u blizini ulaznih vrata, zatim slijedi spavaća soba i dnevni prostor, a kuhinja se nalazi s desne strane. Prije toga Grimm je živio u dvosobnom stanu gdje mu je soba bila vrlo prostrana. "Stari je stan bio vrlo minimalistički, crno-bijeli i moderan, i to mi se nije svidjelo", ispričao je. Kad je dobio vlastiti prostor, poželio je osjećati se u njemu doista kao kod kuće, da stan bude topao i intiman te odražava njegovu osobnost. Za razliku od hladnog bijelog prostora u kojem je prije živio.

Možda vas zanima Mladi danas radije brinu o biljkama i kućnim ljubimcima, nego o djeci. Tvrde kako za to postoji dobar razlog Rubrika Life&style Life&style

Berlinski stan prepun biljaka | Autor: Instagram@olegtatarynov Instagram@olegtatarynov

Ove zelene ljepotice novi su trend i divan ukras doma: upoznaj 'zračne biljke'

Grimm je osmislio šareni, retro dizajn u kuhinji i dnevnoj sobi - počevši od senf-žute boje. Za bojanje zidova koristio je nijanse žute, crvene i ružičaste boje. Oslikao je cijeli stan bez puno iskustva, ali mu nije bilo teško."Samo moraš imati mirnu ruku", rekao je. Sav je makrame ručno izrađen, od visećih žardinjera do zidnog dekora.

Da bi se osjećao kao kod kuće, Grimm nije kupovao nove stvari. Osim kreveta u glavnoj sobi, sve je bilo pronađeno ili ručno izrađeno. Dakle, u stanu ništa nije novo osim kreveta. Grimm je svaki drugi komad namještaja pronašao na buvljaku, trgovini rabljenim stvarima ili na ulici.

"Svaki komad namještaja ima svoju priču i ja to jednostavno volim", rekao je Grimm. "Tako da se sada osjećam puno više kao kod kuće." U prostoru spavaće sobe Grimm je napravio staklenik u zatvorenom prostoru koristeći stakleni ormarić koji je kupio iz second hand shopa. U posljednje tri godine Grimm je sakupio više od 80 biljaka. U kuhinju je Grimm od užeta i drvenih dasaka sagradio pet dugih polica.

I tvojoj orhideji treba "proljetno čišćenje": ovi savjeti pomoći će ti pri njezi tvoje mezimice

Budući da je soba tako mala, Grimm je trebao dodatni prostor za spremanje raznih kuhinjskih predmeta. Ormar je novi dodatak Grimmovu stanu. Koristi ga za spremanje odjeće i drugih predmeta, poput joga prostirke. Neposredno pored spavaće sobe nalazi se balkon s klupom i visećim dekorom poput disko kugle.

 | Autor: Felix Grimm Felix Grimm

Rekao je da mu je glavni prioritet prilikom pronalaska novog stana bio imati balkon. Vraćajući se unutra, disko kugla i drugi kristali na balkonu odbijaju i lome djeliće svjetlosti u Grimmov prostor. Kako domišljato! Dekor izvana čini da se unutra pojavljuju djelići svjetlosti.

U ovom živopisnom, domaćem stanu nikako mu ne nedostaje minimalistička estetika njegovog prethodnog stana. "Stari je stan bio toliko prostran i tako organiziran, ali nikad se ne bih vratio, kaže Grimm."

 

Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom

Photo: Felix Grimm

Komentari 0