Life&style

Majka šestero djece u videu je pokazala kako uštedjeti u kupnji namirnica! I savjeti su stvarno odlični!

Blogerica Jordan Page poznata je po svom brendu koji se zove Fun, Cheap or Free ('Zabavno, jeftino ili gratis'). Za razliku od mnogih kolega, ona je majka šestero djece, a svoje pratitelje uči štednji i pametnoj kupovini. Video u kojem pokazuje način na koji ona kupuje mogao bi nas naučiti mnogo toga.

Blogerica Jordan Page uz brigu o svoje šestero djece nekako stigne i voditi blog putem kojeg svoje pratitelje, čak 415 tisuća njih, uči štednji, planiranju budžeta i trikovima za funkcionalno kućanstvo. Osim toga, svoje je vještine pretočila u uspješan biznis, a njen brend zove se Fun, Cheap or Free (Zabavno, jeftino ili gratis). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ❤️Jordan Page | Hey Freebs! (@funcheaporfree) on

Duhovita, realna i brutalno iskrena Jordan nesebično dijeli svoje trikove vezane za štednju, a u moru veoma poučnih videa ističe se jedan koji nam se učinio veoma zgodnim i funkcionalnim. Video ''Trikovi za kupovinu namirnica! Uštedi mnogo novca bez kupona'' posebno nas se dojmio, a ovo su trikovi koje ćemo definitivno implementirati u naš svakodnevni život:

1. IZBJEGAVAJ VEĆ SPAKIRANO VOĆE I POVRĆE

Jabuke u vrećici su jeftinije od jabuka koje moraš sama spakirati? Paaa... Jordan Page kaže da je to samo opći dojam koji steknemo kada vidimo kilo ili dva jabuka na hrpi. Ona savjetuje da pogledamo razlike u cijeni te napravimo računicu na licu mjesta. Šanse da će jabuke koje moraš spakirati sama biti jeftinije od već spakiranih su goleme. Razlika od par kuna možda se ne čini velika, ali kuna po kuna - i skupi se. 

2. RECI ''NE'' VEĆ NASJECKANOM VOĆU I PRIPREMLJENIM SALATAMA

U napasti si svaki put kada vidiš fino i pravilno nasjeckano voće upakiranu u plastičnu kutijicu? Zaboravi na to i reži svoje voće sama jer cijene znaju biti višestruko povišene. A doma sigurno imaš nož ili barem oštre zube! Osim toga, pomisli samo na količinu kemikalija koja je potrebna da voće zadrži svoj svjež izgled.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ❤️Jordan Page | Hey Freebs! (@funcheaporfree) on

3. STVARI S KRATKIM ROKOM TRAJANJA KUPUJ SAMO AKO ĆEŠ IH ISKORISTITI ISTI DAN

Mnoge stvari snižene su jer im je rok trajanja pri kraju. U napasti smo da ih kupimo, iako nam nipošto nisu bile u prvotnom planu. Ipak, mnoge od tih stvari uzmemo i zaboravimo sve dok nam se hladnjakom ne krene širiti čudan miris. Jordan kaže da je takve stvari dopušteno kupiti samo ako ih namjeravamo iskoristiti isti dan. Jer kasnije ćemo na njih zaboraviti!

4. POZNATO IME BRENDA JAKO ČESTO DONOSI I VIŠU CIJENU

Kupuješ samo skupu talijansku tjesteninu jer vjeruješ da joj uistinu nema dobre zamjene? E, pa, Jordan kaže (a i svatko od nas može potvrditi) da stvari manje poznatih brendova znaju biti jednako fine. Dakako, neke neće ispuniti očekivanja, ali jako je bitno isprobati, raspitivati se i slušati preporuke ljudi oko vas. Fine etikete ne znače nužno i bolje kvalitete!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ❤️Jordan Page | Hey Freebs! (@funcheaporfree) on

5. ''ORGANSKO'' GOTOVO UVIJEK ZNAČI I SKUPLJE

Hrana iz organskog uzgoja dragocjena je i uistinu mnogo znači ljudskom organizmu. Ipak, kada se neka namirnica u trgovini označava kao ''organska'' to nužno znači da je i skuplja. Osim toga, za brojne stvari nikada nećeš saznati jesu li uopće organske. 

6. PAZI NA VELIČINU PAKIRANJA

Sigurno si već čula da veća pakiranja znače i jeftiniju cijenu. Ipak, ako nisi, evo i malene ilustracije. Primjerice, kilogram tjestenine košta 5 kn. Dva kilograma, primjerice, koštaju 8 kn. Što je jeftinije? Iako je cijena jednog kilograma vidljivo niža, dva kilograma tjestenine tek su neznatno skuplji, a količina je - dvostruka!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ❤️Jordan Page | Hey Freebs! (@funcheaporfree) on

7.  STVARI KOJE SU NA SNIŽENJU KUPI U VIŠE KOMADA

Mnoge stvari poput brašna, mlijeka, riže ili tjestenine često znaju biti na odličnim akcijama. Tada ih se naprosto isplati kupiti. Da, trenutni račun možda će ispasti nešto viši, ali dugoročno štediš jer trajne namirnice nećeš kupovati po standardnim cijenama. Dok se namirnica potroši, sigurno ćeš naići na novo sniženje. Jordan se uvijek vodi pravilnom ''Jedan za sada, dva za kasnije''. I tako štedi hrpu novca!

Možda vas zanima Zašto ti ponestane novca prije kraja mjeseca? Možda zbog ova 3 razloga... Rubrika Life&style Life&style

8. STVARNO GLEDAJ LETKE S AKCIJAMA

Aplikacije ili letci s akcijama su, ako pitaš Jordan, savršeno korisni. Ona uvijek prati gdje je što na sniženju i baca se u potragu za namirnicama koje su joj potrebne na mjestima gdje su snižene. Istina, ova metoda troši vrijeme. Ali štedi novac!!! A to je poanta, zar ne?

 

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0