Life&style
Majka se odrekla svoje kćeri jer je bila ovisnica o drogi, a sada je jedva čeka vidjeti i zagrliti. Zaslužuje li drugu šansu?

Majka se zbog ovisnosti odrekla svoje kćeri, a sad ju jedva čeka zagrliti. Zaslužuje li ova mama drugu šansu?

  • Vjeruješ li u ono da svi u životu zaslužuju drugu šansu?
  • Naime, jedna je majka podijelila svoju životnu priču kako joj je kćerka odlučila pružiti drugu priliku nakon što je se majka ovisnica o drogi odrekla
  • Kći je 12 godina živjela s ocem i maćehom, a sada se priprema na emotivan susret s majkom

Na Redditu je žena, koja je htjela ostati anonimna, molila ljude za savjet kako pristupiti svojoj situaciji. Započela je svoju priču: "Prije dvanaest godina bila sam opijena drogama, dokazala sam sucu da ne samo da nisam sposobna brinuti se za svoju kćer, već sam i ostavljala loš utjecaj na nju. Nisam ništa dobro unijela u njezin život. Moj bivši muž (i kćerin otac) bio je stabilan. Otišao je na rehabilitaciju i okrenuo svoj život na bolje. Upoznao je i ženu koja mu je pružila sve ono što ja nisam mogla. Učinila sam ono što sam mislila da je ispravno. Odrekla sam se svoje kćeri i planirala sam čak okončati svoj život."

Nije to što misliš! Djevojčica je za zadaću predala bizaran crtež mame na poslu: "Želim biti poput mame!"

"No, na sreću, u tome nisam uspjela. Nikada nisam otišla na rehabilitaciju jer si jednostavno nisam mogla to priuštiti, ali preselila sam se u novo mjesto u kojem nisam poznavala nikoga osim svoje religiozne tete. Od tog trenutka mi se život počeo popravljati i ostavila sam drogu iza sebe. No, kako sam prestala biti ovisnica i pokušala ispraviti stvari, moj bivši i njegova žena nisu bili tako prihvatljivi. Ni pod kojim okolnostima nisu mi dali da vidim niti razgovaram sa svojom kćerkom. Pokušala sam se boriti protiv toga, ali obzirom da sam se ranije odrekla svojih prava, nisam mogla ništa učiniti. Nisam imala zakonsko pravo da ikada više čujem njezin glas."

Možda vas zanima 'Stavila sam sebe ispred svog djeteta - ako ti nisi, moraš preispitati svoj život' Rubrika Life&style Life&style

Nastavila je priču: "Ove je godine napunila 18 godina. A jednoga dana dok sam bila na poslu, vidjela sam propušteni poziv iz rodnog grada. Nisam se željela nadati, ali sam duboko u srcu znala kad sam vidjela pozivni broj, da to mora biti moja kćer. Bila sam ganuta kad sam čula njezin glas. Nazvala me mamom. Čula sam kako me kći zove majkom prvi put nakon više od deset godina. Nisam mogla ni prozboriti riječi koliko sam plakala, no trudila sam se to skriti jer sam se osjećala toliko počašćenom što mi se obratila. Samo to što znam da je mislila na mene svih ovih godina bilo je više nego što sam ikada mogla tražiti."

 | Autor: shutterstock shutterstock Uzbuđena mama otkrila je da joj je kći rekla da bi je voljela vidjeti i da će se to uskoro ostvariti

"Uzbuđena mama otkrila je da joj je kći rekla da bi je voljela vidjeti i da će se to uskoro ostvariti. "Rekla mi je kako je bila ljuta na svoje roditelje. Pronašla me na Facebooku prije nekoliko godina i molila ih da se nađemo. Zabranili su joj to. Povjerila se i kako je njezina maćeha psihički bolesna i da je jako teško živjeti s njima. Moji osjećaji su isprepleteni, ali dajem sve od sebe da se usredotočim samo na nju. S jedne strane, podigli su je i čuvali. Sigurna je. Lijepa je, pametna i ide na fakultet sa stipendijom."

Možda vas zanima "Žena je probušila našoj dvomjesečnoj kćerkici uši. Bacio sam naušnice u smeće, sad se ona ljuti" Rubrika Life&style Life&style

"S druge strane, toliko sam ljuta što joj nisu ostvarili želju da me vidi kad je bila tinejdžerka dovoljno stara za takav izbor. Znali su da sam čista. Znali su da imam stabilan dom i posao. Pisala sam pisma svakog rođendana i Božića. Stalno ću si ponavljati da su je možda samo pokušavali zaštititi, ali su uskratili izbor i pravo mojoj kćeri na majku. U svakom slučaju, vozim se šest sati ovog vikenda po nju, otići ću na berbu jabuka i unajmiti smještaj. To je blizu njezine kuće pa ako joj bude neugodno u bilo kojem trenutku može jednostavno otići. Rekla sam joj i da me može zamoli da odem u svakom trenutku i ja ću to učiniti bez ikakve ljutnje."

Majka je zatražila 16-godišnju kćer da plaća stanarinu, mnogi su je podržali, rijetki nazvali "najgorom majkom"

"Toliko sam presretna da se ovo sve čini nestvarno. Još uvijek ne želim polagati nade niti imati bilo kakvu vrstu očekivanja, želim biti uz nju na bilo koji način na koji ona to želi. Ima li netko kakav savjet ili smjernicu kako se trebam ponašati? Znam da je uvijek najbolje 'biti svoja', ali ako to učinim, samo ću plakati i govoriti da je volim cijeli vikend. Jer to je sve što želim učiniti. Pokazivati ​​joj koliko sam je voljela svaki dan otkad sam donijela tu glupu i sebičnu odluku da je se odreknem. "

Tragala je za biološkim ocem 20 godina, nakon što joj je majka rekla da joj tata nije pravi otac Možda vas zanima Tragala je za biološkim ocem 20 godina, nakon što joj je majka rekla da joj tata nije pravi otac Rubrika Life&style Life&style

Mnogo je ljudi čestitalo ženi što je promijenila život i pružila ruku svojoj kćeri. "Pokušajte se ne usredotočiti na njezine zakonite roditelje ili ih na bilo koji način vrijeđati", savjetovala je jedna osoba. "Možda će biti teško s obzirom da osjećate kao da su vas razdvojili, ali i dalje su joj roditelji i moglo bi je povrijediti ako čuje da ih optužujete i osuđujete. Ali budite svoji. Samo objasnite da ste osjećali da za nju radite najbolje i da vam je to bila najteža životna odluka. Puno sreće!"

Druga je rekla: "Sretno. Nemam puno savjeta, samo prijedlog - uzmite joj i mali poklon - šal ili narukvicu, samo da ima nešto po čemu će pamtiti prvi susret nakon mnogo godina." Treća je komentirala: "Plačite i govorite joj da je volite cijeli vikend, ona mora znati da je voljena. "Zvuči kao da imate sjajan stav i mislim da ćete odsada biti divna majka. Usput, čestitam vam na oporavku. I sam sam bio na putu oporavka i znam koliko je teško."

Photo: shutterstock

Komentari 0