Life&style

Drvo koje je oduševilo Zagrepčane!

Ako ste posljednjih dana prošetali centrom metropole, niste mogli ne primijetiti savršenu ljepotu magnolija na Tomislavcu i na potezu prema Zrinjevcu.

Mobiteli fotoaparati upereni u njihove raskošne cvjetove stavili su ih pod svjetla pozornice poput glavnih glumaca na crvenom tepihu ili supermodela na modnoj pisti koje svatko želi fotografirati i s kojima svatko želi fotku ili selfie.

 | Autor:

A magnolije kao da osjećaju da su glavne zvijezde, na najbolji mogući način poziraju zainteresiranome mnoštvu – od male djece pa do starijih djedica, koji također ne mogu odoljeti ovom proljetnome motivu.

 | Autor:

Magnolije su preplavile i društvene mreže, a broj likeova je doista impozantan. Ovom čarobnom cvijeću jednostavno je nemoguće ne podariti barem jedan like. A magnolija je ne samo lijepa nego i pametna. U njezinoj se kori nalaze ljekoviti sastojci te se ekstrakt koristi u kozmetičkoj industriji. Pomaže u smanjivanju crvenila kože te poboljšava hidrataciju i elastična svojstva kože.

 | Autor:

I još jedna vrlo važna stvar – ekstrakt magnolije povoljno utječe na raspoloženje te se koristi u liječenju anksioznosti, napetosti, nervoze i nesanice. Drago nam je da to potkrepljuju istraživanja jer je samo jedan pogled na ovu biljku dovoljan da nam sve bude kristalno jasno.

U galeriji detaljnije pogledaj fotografije...

Photo: None

Komentari 0