- ''Spiza u doba korone'' sigurno je zanimljivija uz kulinarske savjete i recepte koje na svojoj društvenoj mreži dijeli Luka Nižetić
- Svojim neopterećenim i ležernim pristupom kuhanju Luka daje odlične ideje za ručak, a uspješno ih i demonstrira
- Nama je za oko zapela neobična salata od krumpira i aromatični kelj koje je najbolje poslužiti uz ribu, a onda i uživati u zdravim zalogajima
Mnogi dane u izolaciji krate raznim kulinarskim delicijama, a u tome im sigurno pomaže i Luka Nižetić. Kako je primijetio u jednom od svojih postova, kuhanje i jedenje ove nas dane najviše uveseljava, a kako ne bi nedostajalo inspiracije, pjevač rodom iz Splita zavrnuo je rukave, dao se na kuhanje, a odlične rezultate podijelio sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama. Iako za sebe kaže da nije Ivan Pažanin, Lukina kulinarska umijeća pravi su užitak za gledati, a njegove ideje definitivno nešto što moramo isprobati u svojim kuhanjima. Evo kako zdravim tradicionalnim jelima dati jedan sasvim drugi kulinarski šarm, ali i osigurati zdrave zalogaje kada je to najpotrebnije.
Na Lukinom meniju mjesto je pronašla i nešto drugačija salata krumpira, aromatični dinstani kelj koje kao odličan prilog možeš servirati uz riblje jelo poput pečenog lososa ili komada tune.
Spremni? U ovaj Lukin pothvat krećemo kronološki…a bit će ti potrebne namirnice: kelj, krumpir, mladi luk, rotkvica, maslačak, sol sa začinima, piment, češnjak, lovorov list i maslinovo ulje.
1. Kelj nareži na trakice i stavi gu lonac na prethodno zagrijano ulje. Dodaj malo vode i ostavi da se kelj dinsta
2. Stavi kuhati krumpir narezan na ploškice
3. Nakon što je kelj malo omekšao, vrijeme je da ga začiniš pimentom, češnjakom, začinskom solju i lovorovim listom
4. Skuhanom krumpiru priključi rotkvice i maslačak, a sve začini maslinovim uljem i začinskom solju
Iako je prvenstveno pjevač, Luka se sada već može pohvaliti zavidnim kulinarskim iskustvom. Osim što je pobjednik prvog Celebrity Masterchefa, Luka je i 2013. otvorio bistro ‘’Fabrika’’, pravi mali gastronomski raj u uvali Komiže na Visu. Nerijetko je i sudionik brojnih zagrebačkih festivala hrane, a kaže kako mu je ljubav prema kuhanju prenijela njegova mama, za koju tvrdi i da je najbolja kuharica. Čini nam se da i u ovom slučaju jabuka ne pada daleko od stabla, dobar tek!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.