Life&style

Ljubavni vikend: Sastavili smo listu najromantičnijih filmova za najbolji uvod u Valentinovo

  • Romantični filmovi nešto su bez čega Valentinovo ne može proći
  • Opuštanje uz čašu vina, partnerov zagrljaj i dirljivu priču uvijek je dobra ideja za kvalitetno provedene romantične trenutke
  • Od romantičnih komedija do ljubavnih priča koje se obavezno gleda uz XXL paket maramica, sastavili smo listu onih najboljih za sve one kojima nedostaje inspiracije što gledati

Bilo da već imamo planove za Dan zaljubljenih ili ne, uživanje u dirljivom filmu uz maženje pod dekicom uvijek je dobra ideja za kvalitetno provedene romantične trenutke. Čaša vina, omiljeni sir ili čokolada i topli partnerov zagrljaj i više su no dovoljni za uvod u valentinovsko raspoloženje, a za sve one kojima nedostaje inspiracije što gledati, sastavili smo listu odličnih naslova - od romantičnih komedija do ljubavnih priča koje se obavezno gleda uz XXL paket maramica. 

Titanic

Budući da vjerujemo da se s klasicima nikada ne može pogriješiti, prvi na popisu je film s jednom od najljepših ljubavnih priča. Svi smo ga gledali već bezbroj puta, ali to nipošto nije razlog da ga ne pogledamo još jednom. Dapače, od ovoga ga tjedna imamo prilike gledati i u kinima povodom njegove 25. obljetnice u remasteriranom 3D 4K formatu!

Her

Film Spikea Jonzea definitivno će poslužiti kao dašak svježine svima kojima su dosadili tipični ljubavni filmovi. U glavnim ulogama su Joaquin Phoenix, Amy Adams i Rooney Mara, a film prikazuje priču o usamljenom piscu koji polako počinje razvijati osjećaje prema operativnom sustavu zavodljivog glasa iza kojeg stoji Scarlett Johansson. U vremenu kada umjetna inteligencija plijeni sve više naše pažnje, film je aktualniji no ikad, iako je od njegovog izlaska prošlo već deset godina.

La La Land

Film s Ryanom Goslingom i Emmom Stone u glavnim ulogama jedan je od naših favorita na ovom popisu. Glazbena drama s  elementima romanse i komedije priča je o pijanistu kojemu stvari baš i ne idu onako kako je zamislio i ambicioznoj glumici u Los Angelesu koji se zaljubljuju. Lepršav, zabavan, dirljiv i pomalo sanjarski, ovaj je film užitak za sva osjetila.

Možda vas zanima Najslađa valentinovska ponuda: Evo što su naši poznati slastičari pripremili za dane zaljubljenih Rubrika Life&style Life&style

Pravi trenutak

Ovo je jedna od onih romantičnih drama koja će oduševiti sve one koji obožavaju fantastične zaplete. S Domhnallom Gleesonom, Rachel McAdams, Billom Nighyjem i Lydiom Wilson u glavnim ulogama, film donosi zanimljivu priču o 21-godišnjem Timu koji otkriva da ne samo da može putovati kroz vrijeme, već i promijeniti tijek svog života, a njegova je simpatična ljubavna priča prepuna  zanimljivih obrata. 

After

U ovoj Netflixovoj romantičnoj drami Jenny Gage snimljenoj prema romanu Anne Todd glavne uloge igraju Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Khadijha Red Thunder i Dylan Arnold, a film prikazuje intrigantnu priču o ženi koja se zaljubljuje u muškarca koji ima jednu zanimljivu tajnu. 

Bilježnica 

Ne znamo tko će se složiti s nama, ali ovaj je film po našem skromnom mišljenju apsolutni pobjednik u kategoriji romantičnih naslova. S Genom Rowlandsom, Jamesom Garnerom, Rachel McAdams i Ryanom Goslingom u glavnim ulogama, poznatu ljubavnu dramu o siromašnom, ali živahnom mladiću kojeg glumi Ryan Gosling i koji se zaljubljuje u bogatu mladu ženu koju glumi Rachel McAdams malo što može nadmašiti. Priča je to koja vodi do rijeke suza, ali je bez imalo dvojbe jedna od najljepših ikada ispričanih.

Prljavi ples

Plesni klasik Emila Ardolina s Patrickom Swayzejem i Jennifer Grey u glavnim ulogama jedan je od onih bez kojeg ova lista ne bi imala puno smisla. Priču je to smještena u ljetne mjesece u odmaralištu Catskills gdje se Frances Baby Houseman zaljubljuje u instruktora plesa po imenu Johnny Castle. Sve što uslijedi nakon njihovog upoznavanja dobro je poznata povijest u kojoj uvijek rado uživamo.

Reese Witherspoon Možda vas zanima Reese Witherspoon u "Netflix crvenoj" haljini promovira novi rom com, a mi smo našli još crvenih modela za Valentinovo Rubrika Moda Moda

Zvijezda je rođena

Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott i Greg Grunberg glavne su uloge u ovom pravom remek-djelu. Glazbena romantična drama  priča je o velikoj glazbenoj zvijezdi koja pomaže mladoj glazbenoj nadi da dođe do slave dok njegov profesionalni život propada zbog alkoholizma. Film je režirao Bradley Cooper, Lady Gaga je osvojila Oscara za pjesmu koju je za njega napisala, a kemija koja se događa među glavnim likovima je apsolutno neodoljiva.

Vječni sjaj nepobjedivog uma

Ovaj je film jedna od najoriginalnijih i najposebnijih romantičnih drama u povijesti filma koja bez napora spaja realne probleme u vezi s nadrealnim i nemogućim zapletima. Filmsko kreativno istraživanje uma glavnog lika ne samo da daje bolje razumijevanje romanse koja je u središtu radnje, već i samog čovjeka. Osim toga, nelinearna struktura filma ga čini jednim od najupečatljivijih filmova o ljubavnim vezama.

(500) dana ljubavi

Tom Hansen je arhitekt koji zarađuje za život pisanjem čestitki i koji upoznaje Summer Finn te momentalno pada na njezin neobjašnjivi šarm. Film bilježi emocije i Tomova sjećanja na Summer tijekom 500 dana provedenih s njom. Veličanstvenost trenutaka koji se među njima događaju i životnost situacija kroz koje prolazi gotovo da se može opipati, a što ovaj film čini jedinstvenom poslasticom koju je pravi užitak gledati.

P.S. Volim te 

Holly Kennedy (Hillary Swank) je lijepa, pametna i udana za ljubav svog života - strastvenog, duhovitog i šarmantnog Irca po imenu Gerry (Gerard Butler). Kada Gerry izgubi bitku s bolešću, Holly je potpuno shrvana i izgubljena, no u tjednima i mjesecima koji slijede, na različite joj načine stižu njegova romantična pisma koja je šalju u nove avanture, a svako je potpisano s 'P.S. Volim te'. S Gerryjevim riječima kao vodičem, Holly kreće na putovanje ponovnog otkrivanja same sebe u jednoj od najdirljivijih priča o braku, prijateljstvu i tome kako jedna velika ljubav može pretvoriti konačnost smrti u novi početak života.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0