Life&style

Liječnici upozoravaju na novi trend: zašto je 'Shell-On-Challenge' opasan za zdravlje

  • Svako malo tinejdžeri se dosjete nekog novog ludog izazova. I često su sve drugo, samo ne bezazleni
  • Na ovaj najnoviji, „Izazov s korom“, upozoravaju čak i liječnici
  • Osim kore hrane koju bi inače ogulili, klinci progutaju i dijelove pakiranja od plastike, kartona... 

Dakle, kod ovog izazova riječ je o tome da tinejdžeri grizu (a i pojedu) namirnice dok su još zapakirane, u industrijskom pakiranju, poput kukuruznih pahuljica s kartonom, žvakaće gume s folijom, zapakirane kekse ili pak zajedno s korom namirnice koje treba oguliti – na primjer banane, limun, naranče ili čak jaja(!)

Možda vas zanima Želiš da tvoja koža izgleda mlađe? Onda nikako ne bi trebala zanemariti ovo osnovno pravilo Rubrika Beauty Beauty

I naravno, snimaju se pritom. Tako jedan video prikazuje dečka kako jede bombone s papirom u kojem su zamotani, dok u drugom tinedžer grize plastičnu vrećicu kako bi je pojeo zajedno s mrkvom u koju je pakirana.

 

Opasnost od gušenja, pesticida, BPA 

Zvuči blesavo? I svima je jasno da ne može biti zdravo. Liječnici tvrde kako je i opasno. Kod povrća s korom na njoj mogu biti pesticidi koji su otrovni, a plastične folije ili drugi dijelovi pakiranja još su opasniji: osim što postoji opasnost od gušenja, neka ambalaža sadrži plastiku i BPA (bisfenol A) – koji mogu promijeniti hormonsku sliku konzumenta. 

via GIPHY

Možda vas zanima Isplatit će ti se! 5 ključnih komada za ovo proljeće koje možeš kombinirati uz sve i nositi u raznim prilikama Rubrika Moda Moda

„Koliko glup treba biti za to?????“, pitaju se Twitter korisnici. Nadamo se da će taj trend ubrzo nestati – bez da netko doživi neku ozbiljnu štetu.  Ipak, sami tinejdžeri nisu tako zabrinuti, dapače. Dotični gutač mrkve s plastikom, Liam Hamm iz Arizone, osim što je objasnio da je "izazov zabavan" za medije je dodao kako mu je drago da je ovaj zamijenio "Tide Pod challenge" jer taj zapravo bio opasan. Da podsjetino, riječ je o izazovu kad su gutali kapsule s tekućim deterdžentom za pranje rublja. Hmmm.

Photo: YouTube
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • SuzyM

    ...bez da netko doživi neku ozbiljnu štetu... BEZ DA??? trupci nepismeni https://bujicarijeci.com/2012/08/bez-%E2%80%9Ebez-da/