- Slastica se ne odričemo ni po ljeti, ali draže su nam one hladne
- Također, ljeti kad vlada voćno obilje, prijaju nam i voćni deserti
- Ovaj kolač s breskvama ujedinjuje oboje od ta dva svijeta
Ako tražiš drugačiju slasticu koja će te u trenu rashladiti, a opet je puna ljetnih okusa, ova voćna torta je pravi izbor!
Sastojci:
- 400 g bresaka
- 175 g šećera
- 125 ml vode
- 500 g mascarponea
- 5 žlica likera od bresaka
- 600 g slatkog vrhnja
Priprema:
Breskve razreži na 8 komada, stavi ih na pladanj obložen papirom za pečenje i potom zamrzni.
Pomiješaj šećer sa 125 ml vode te skuhaj bistri sirup. Ostavi da se ohladi.
Kremasto pomiješaj mascarpone pa umiješaj sirup i 5 žlica likera od bresaka. Izradi slatko vrhnje i umiješaj ga.
Kalup (25 cm) obloži folijom. Stavi na to kremu, zagladi je i potom ostavi 4 sata u zamrzivaču. Tortu izvadi 45 minuta prije posluživanja da se malo otopi.
Ovaj članak je izvorno objavljen na portalu missGastro .
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.