Life&style

Kućna pedikura: U devet koraka do savršenih stopala

Pripemite stopala za ljeto bez velikih novčanih izdvajanja i u udobnosti vlastitog doma

Savršena pedikura ne mora podrazumijevati odlazak u profesionalni salon. Možete ju napraviti i u svom domu, a sve što vam je potrebno jest 45 minuta do sat vremena te nekoliko osnovnih alata i preparata.

1. korak: Započnite tako što ćete napuniti kadu ili lavor s desetak centimetara tople vode. Dodajte malo soli za kupanje koja će se rastopiti u vodi dok se kada puni.

2. korak: Dok se kada puni, skinite lak s noktiju na stopalima ukoliko ga imate i, ako je potrebno, izrežite nokte i oblikujte ih uz pomoć rašpice.

3. korak: Uzmite knjigu ili časopis, pustite glazbu i jednostavno sjedite i opustite se sa stopalima u toploj vodi. Preporučuje se da ih držite u vodi najmanje pet do deset minuta.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

4. korak: Uz pomoć male četke nježno istrljajte stopala. Na taj način uklonit ćete mrtve stanice s kože i omekšat ćete je. Potom nanesite sredstvo za piling stopala pritom ih masirajući, a posebnu pažnju posvetite petama i drugim čvršćim područjima.

5. korak: Ručnikom nježno osušite stopala i masirajte ih uz pomoć losiona.

6. korak: Pripremite nokte za lakiranje tako što ćete uz pomoć štapića nježno gurnuti kožicu na korijenu nokta. Prije nego što ih nalakirate, na nokte po želji možete nanijeti osnovni lak u neutralnoj boji, koji će upotpuniti neravnine na površini nokta i ojačati ga.

7. korak: Nanesite lak za nokte u željenoj boji. Umočite štapić za uši u odstranjivač laka kako biste skinuli lak izvan nokta.

8. korak: Dodajte gornji sloj bezbojnog laka koji će dodati sjaj boji i zaštititi ju.

9. korak: Obujte sandale i uživajte u mekim, glatkim i prelijepim stopalima!

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0