Life&style

'Kruna' otkrila dramatične detalje o rođakinjama kraljice Elizabete: Umrle su u mentalnoj ustanovi

  • Serija ‘Kruna’ prepuna je dramatičnih detalja na koje bi kraljevska obitelj vjerojatno htjela zažmiriti
  • Četvrta sezona otkrila je i tajnu o nikad potvrđenim rođakinjama princeze Elizabete koje su bolovale od neizlječivih mentalnih bolesti
  •  Kraljevska obitelj odlučila smjestiti ih u ustanovu, a kraljevskim biografima jednostavno kazati da su preminule

Iako tvorci i glumci u popularnoj 'Kruni' naglašavaju kako se ipak radi o drami, a ne o dokumentarnom sadržaju, serija o životu britanske kraljevske obitelji i njihovim mnogobrojnim tajnama ne prestaje intrigirati publiku. Četvrta sezona tako je donijela nove dramatične trenutke, a odnosi se nikad priznate rođakinje kraljice Elizabete II. koje je prema nekim verzijama Kraljica majka s ostatkom obitelji odlučila maknuti što dalje od javnosti.

Možda vas zanima Što u seriji 'Kruna' najviše razljutilo kraljevsku obitelj? Jedna od glavnih glumica misli da razumije Rubrika Life&style Life&style

Riječ je o Katherine i Nerissi Bowes-Lyon, dvije od pet kraljičinih sestrični koje su smještene u mentalnu ustanovu Royal Earlswood 1941. Dvije sestre su kćeri brata Kraljice majke, a mentalni problemi su im utvrđeni još u ranom djetinjstvu. 

Imale su tek 15 i 22 godine kad ih je obitelj Kraljice majke poslala u instituciju, a 60-ih godina navodno su kraljevskim biografima dali podatke o smrti dviju sestara. Produkcija iz serije ovaj detalj iz prošlosti nastojala je prikazati kao uklanjanje dokaza da je unutar članova kraljevske obitelji moguća mentalna bolest ili zdravstveni problem koji bi mogli kompromitirati čistoću njihove linije.

Kraljica  Elizabeta i njezina sestra Margaret istinu su doznale godinama kasnije

Slučaj je nakon podosta godina dospio i do medija, a članovi kraljevske obitelji odbili su dati bilo kakav komentar. Kraljevski biografi koji su u svojim knjigama također prenosili vijest o preminulim sestrama poslije su komentirali da je da se u to vrijeme nikada ne bi usudili preispitivati riječi kraljevskih članova obitelji. 

Možda vas zanima U lockdownu živimo kroz serije; meni je Kruna dala razmišljati volimo li svoju djecu - jednako Rubrika Miss7 Blog Miss7 Blog

Nerissa  je preminula 1986. godine,a njezina sestra Katherine 2014. Na pogrebima se nije pojavio nitko od članova njihove obitelji.  

POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?

 

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0