Life&style

Krumpir na malo drugačiji način: orijentalna superfood salata s krumpirom

  • Ova salata od krumpira doslovno zavodi čula svojom raznolikošću
  • Jednostavno moraš isprobati ovaj recept s visokim udjelom proteina
  • Posebnost ove preukusne orijentalne salate jesti to što se radi o pečenog od krumpira 

Superhrana pruža našem tijelu brojne vrijedne hranjive sastojke. U kombinaciji s hrskavim, kremastim kockicama krumpira - koje gotovo imaju okus haloumi sira - ova salata je i zasitna. Prava eksplozija okusa, također i superugodna oku.

Sastojci za 4 porcije

• 300 g krumpira

• 2 žlice ulja

• 1 žličica kima (mljevenog)

• 120 grama kvinoje

• 50 g pistacija

• ½ vezice svježeg peršina

• ½ vezice metvice

• 120 g mrkve

• 4 mlada luka

• 1 konzerva slanutka

• 75 g datulja

• 75 g koštica nara (šipka)

Možda vas zanima Obožavamo krumpir, na 100 načina: iskušaj sočne popečke od krumpira i ružmarina Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ina Cross (@planty_plates_)

Za preljev

• 50 ml maslinova ulja

• 2 žlice soka od limuna

• 1 žlica smeđeg šećera

• ½ žličice soli

• ¼ žličice pahuljica čilija

Od njege ruku do zalijevanja biljaka: znamo više dobrih razloga da ne baciš vodu u kojoj se kuhao krumpir

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. 

2. Operi kvinoju u cjedilu pa stavi u lonac sa slanom vodom. Zatim kuhaj oko 10 minuta dok ne postane al dente.

3. Operi krumpir, oguli te nareži na kockice.

4. U zdjeli pomiješaj ulje i kim sa soli te dodaj kockice krumpira. Sve dobro promiješaj.

5. Obloži lim papirom za pečenje pa na njega rasporedi kockice krumpira.

6. Stavi lim za pečenje u pećnicu na 30 minuta. Okreni kockice krumpira na pola pečenja.

7. Oguli i nareži mrkvu na tanke štapiće, očisti te nasjeckaj datulje. Oguli i nasjeckaj pistacije (ako je potrebno). Ocijedi slanutak. Operi i nasjeckaj peršin i metvicu. Zatim operi mladi luk, očisti pa nareži na kolutiće.

8. Stavi sve sastojke za preljev u malu posudu i promiješaj.

9. Složi sve sastojke salate jedan za drugim u jednu ili više staklenki (koje se mogu zatvoriti poklopcem) ili ih stavi jedan do drugog u posudu. Postepeno dodaj preljev, protresi ili promiješaj salatu da se raspodijeli preljev. Posluži salatu.

Photo: Shutterstock

Komentari 0