Life&style

Krši li Kate MIddleton, vojvotkinja od Cambridgea, modno pravilo ovim svojim izgledom?

  • U nedavnoj video poruci Kate nadahnjuje crvenom haljinom s tartan uzorkom
  • Većina bi reklo: doista lijep izbor
  • Međutim, bio je to i hrabar izbor - jer krši staru tradiciju

Crvena tartan haljina s bijelim ovratnikom, elegantnim bisernim naušnicama i zaglađenom kosom: u nedavnoj video poruci, vojvotkinja Catherine Elizabeth Middleton, zvana Kate (39), ponovno privlači pažnju.

Povodom škotskog blagdana „Burns Night“, Kate i princ William (38) zahvaljuju ljudima koji rade u zdravstvu i koji su predani dobrobiti i brizi za druge - u vrijeme virusa korone ponovno pod znatno težim uvjetima. Za tu je prigodu vojvotkinja Kate odabrala crvenu haljinu s visokim okovratnikom od klasičnog tartana Emilije Wickstead, jedne od svojih omiljenih dizajnerica. Kate je već nosila tu haljinu za božićni ručak 2019. u Buckinghamskoj palači s kraljicom. Ton daju bijeli ovratnik, bijele manžete i njezine omiljene naušnice od bisera Simone Rocha. Ali, tko bi rekao da je s ovim klasičnim, prilično konzervativnim izgledom, Kate prekršila modno pravilo?

Gotovo bismo mogli pomisliti da će William i Kate pozirati zajedno za motiv božićnih čestitki. I upravo je u tome problem: karirani uzorci, posebice crveni, tradicionalno se nose samo prije Božića, odnosno tijekom adventskog razdoblja, a ne u siječnju.

No možda se iza izbora stila krije još jedna poruka: Kate se uvijek oslanja na komade s tartan uzorkom – osobito kad je neka prilika povezana sa Škotskom. U prosincu, na početku turneje kraljevskim vlakom kroz Ujedinjeno Kraljevstvo, Kate je nosila karirani šal na putu do škotske prijestolnice Edinburgha.

Lijepo je što su modna pravila napravljena da se krše. A osobito kad iza toga stoji poštovanje, kao u ovom slučaju.

Photo: INSTAGRAM
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vi

    i šta ćemo sad?????