Life&style

U Vintage stiže Kreativni Boravak: na sajmu nauči crtati točkanjem ili napravi biljni terarij i ponesi ga kući!

  • U Vintage Industrial Bar ove subote stiže Kreativni Boravak, sajam rukotvorina koji živi i širi održivost
  • Dekorativni artikli, odjeća, modni dodaci, terariji i biljni pripravci samo su maleni dio bogate ponude koja nas tamo čeka
  • Za posjetitelje su osmišljene i zanimljive radionice kojima je cilj popularizirati stvaralaštvo i pokazati koju vrijednost i blagodati ima za osobni, ali i društveni razvoj

Svi oni koji vole dizajn i umjetnost i koji standardnu ponudu popularnih brendova smatraju pomalo dosadnjikavom, ove će subote doći na svoje jer u jedan od najljepših vrtova u gradu, onaj Vintage Industrial Bara, nakon onog prvog održanog u srpnju, stiže i jesensko izdanje Kreativnog boravka - sajma rukotvorina, ali i puno više od toga. 

GhreiBiljaricaTreWolo, SjedilaEthnotinaStudio Varuna ARTTropikaSmola čovječePeps ClayFine kovine samu su neki od brojnih brendova koji će ove subote predstaviti svoj rad. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ArtiZanat (@art.i.zanat)

H&M Innovation Stories Možda vas zanima Održiva moda nikad nije izgledala ljepše Rubrika Moda Moda

Kućni dekor, modne dodatke i odjevne predmete, biljke, biljne terarije i pripravke kakve se ne može pronaći u ponudi shopping centara ponudit će izlagači Kreativnog boravka, mali lokalni brendovi, kreativci i rukotvorci čiji su proizvodi stvoreni različitim vještinama, alatima i materijalima. Od nakita stvorenog oblikovanjem gline i kovina, tkanjem i makrameom, preko torbi od tkanine, jute i drveta, ukrašenih vezom i originalnim printevima, do biljnih ljubimaca u terarijima i kokedama, prirodne kozmetike, slika i odjeće od prirodnih materijala, ovdje će svatko pronaći nešto za sebe, a odlučili smo istražiti što nas još sve, osim samog sajma, čeka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ArtiZanat (@art.i.zanat)

'Svi izlagači članovi su urbane zajednice kreativaca ArtiZanat čiji je cilj popularizacija kreativnih djelatnosti i dizanje javne svijesti o važnosti i prednostima male proizvodnje. Kreativci rukotvorci okupljeni u ArtiZanatu stvaraju sa svrhom i posvećeni pitanjima održivosti kontinuirano rade na razvoju održivog poslovanja, pažljivo biraju materijale, promišljaju o procesu izrade i životnom ciklusu predmeta s njegom i brigom o utjecaju na okoliš', poručila je Marta, predsjednica udruge ArtiZanata, istaknuvši kako im je jako stalo da populariziraju stvaralaštvo i pokažu koju vrijednost i blagodati ima za osobni, ali i društveni razvoj. 'Baš zato će posjetitelji u sklopu Kreativnog boravka moći sudjelovati u radionicama i kreativnim aktivnostima. Također, jako smo sretni i da će nam se na sajmu pridružiti Udruga Rea iz Samobora koja brine o napuštenim psima i macama i u čijoj se ponudi mogu naći radovi kreativaca volontera pa se kupovinom može pomoći udruzi odnosno životinjama o kojima udruga brine.', dodala je.

Možda vas zanima Rent4style nudi 200 svečanih haljina i drugih komada za najam, a iza ideje stoji naša influencerica Rubrika Moda Moda

Osim radionica, održat će se i predavanje na kojem posjetitelji mogu naučiti kako se ispravno brinuti za svoju odjeću te kako ispravnom njegom učiniti da odjeća traje i traje, a iz ArtiZanata su pozvali sve posjetitelje da ponesu sa sobom odjevni predmet (majicu, haljinu, platnenu torbu ili slično) na koji će moći otisnuti jedan od 3 originalna eko dizajna po izboru (potrebna je prethodna najava za pripremu termotiska). Svi oni koji to budu željeli, dan će imati prilike završiti oslikavanjem kanom i ukrašavanjem ruke ovom ljekovitom biljkom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ArtiZanat (@art.i.zanat)

Marta nam je otkrila i da su već u planu pop up sajmovi tijekom jeseni i zime te da je u pripremi i jedan pop up event s ponudom odjeće kao i božićni sajam, a kako nam niti jedno događanje ne bi promaknulo, najbolje je, kaže, da zapratimo njihov Instagram i Facebook profil gdje ćemo pronaći sve o radionicama i drugim događanjima koje organizira udruga, ali i članice i članovi samostalno. 

 | Autor: ArtiZanat ArtiZanat

Raspored radionica

10.00 – 13.00 Slikanje točkanjem – radionica osnova točkanja koje su vam potrebne da izrazite svoju kreativnost i stvorite vlastito umjetničko djelo. Na slikarskom platnu slikat ćemo Krošnje, one su neiscrpna inspiracija.
*Prijave na studio.varuna@gmail.com ili na mob 095 870 2059*

11.00 – 12.30 Sitni popravci od velike važnosti – radionica ručnih popravaka nekih odjevnih predmeta koje svatko može svladati i napraviti kod kuće.
*Prijavi se na info@shopdarkona.com*

13.30 – 15.00 Baš moj! Tropika biljni terarij! – radionica izrade biljnih terarija. Po svom ukusu izradite biljni svijet u staklu i ponesite ga u svoj dom + poklon iznenađenja
*Prijave putem maila na tropika.hr@gmail.com ili na messenger stranice Tropika Green Boutique.*

Raspored drugih aktivnosti:

10.00 – 10.45 Predavanje: Kako učiniti svoju odjeću (gotovo) neuništivom

15.30 – 17.00 Termotisak – tisak originalnog dizajna po izboru, na majicu (izbor 4 različita originalna dizajna)
*Prijave na snjezana@paramparam.eu (potrebno odabrati dizajn radi pripreme)*

16.00 – 17.00 Oslikavanje kanom
Prijave na oonewithnature@gmail.com
(Mail sadrži dva slova o, nije greška)

Photo: Instagram @anahotko

Komentari 0