Life&style

Kraj ''Sluškinjinih priča'' ostavio te s upitnicima? Sada možeš uživati u nastavku, mi smo jedva dočekali

  • Jesi li i ti suspregnutog daha odgledala seriju ''Sluškinjine priče'', koja je snimljena prema istoimenom romanu?
  • Priča o ženama koje su postale simbol otpora i glas borbe protiv obespravljenih žena dobila je svoj književni nastavak
  • Poklonice ove snažne priče, poručila je autorica romana Margaret Atwood, mogle bi dobiti odgovore na mnoga pitanja

Kad su se na kraju ''Sluškinjine priče'' za Fredovom zalupila vrata kombija, nitko nije mogao ni slutiti što je čeka – sloboda, zatvor ili smrt? Poklonice ove serije koja je stekla golemu popularnost i zaokupila maštu čitatelja diljem svijeta, nastale na predlošku istoimenog književnog romana, oduševila je ova pomalo zastrašujuća priča o porobljenim ženama Gileada. Sluškinje su zapravo postale simbol otpora i glas borbe protiv obespravljenih žena, a mnoge su nakon odjavne špice posljednje sezone ili pročitanog romana ostale s mnogim neodgovorenim pitanjima. 

Možda vas zanima Tražite idealnu seriju za #ostanidoma? Ovo je mojih top 50 (nisam slučajno dodala 0) Rubrika Miss7 Blog Miss7 Blog

Ako si i ti među njima, odgovore bi mogla saznati u nastavku romana ''Svjedočanstva'' Margaret Atwood.

Radnja se zbiva petnaest godina nakon završetka prvog romana. Međutim, o sudbini glavne protagonistici Fredovoj ipak nećemo saznati mnogo. Naime, u novom romanu junakinje se suočavaju same sa sobom i spoznajom koliko su spremne žrtvovati za svoja uvjerenja. Svjedočanstva pripovijedaju tri žene. Prva je dobro nam poznata nemilosrdna tiranica Tetka Lydija. Druga žena čija će se priča rasplesti u Svjedočanstvima je Agnes, djevojka koja je odrasla u Gileadu te je od djetinjstva odgajana za Suprugu Zapovjednika. Treći je glas Svjedočanstava živahna tinejdžerica Daisy koja živi u Kanadi.

''Samo bilježenje nečijeg iskustva čin je nade'', tvrdi Margaret Atwood i dodaje kako inspiraciju za roman nalazi u suvremenoj svakidašnjici.

Zanimljivo je kako se klasik ove spisateljice iz 1985. ponovno našao na ljestvicama bestselera kada je Donald Trump izabran za predsjednika SAD-a

Ako si s nestrpljenjem dočekala kraj posljednje sezone Sluškinjine priče, svoju glad za nastavkom odlične priče možeš utažiti dugoočekivanim nastavkom, romanom ''Svjedočanstva'' u hrvatskom prijevodu, koji je stigao u knjižare a dostupan je i na stranicama Školske knjige.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Ugledni je Guardian Svjedočanstva proglasio književnim ostvarenjem 2019. godine, a potom su uslijedile ugledne nagrade: Booker Prize i Goodreads Choice Awards. Prema izboru Amazona Svjedočanstva su najbolji roman objavljen u 2019. koji je ubrzo postao i bestseler New York Timesa.

Mi jedva čekamo ugrabiti svoj primjerak, a ti?

Photo: imdb

Komentari 0