- Krafne su najtraženija slastica u ovome razdoblju, njihov nas okus podsjeća na djetinjstvo i bezbrižnija vremena
- Iako smo tada poznavali samo krafne s marmeladom, danas imamo prostranstvo vrsta i okusa
- Posebno su nas privukle one od kiselog tijesta iz splitske pekare 'Kruv' jer i okus i izgled su neodoljivi
Kada netko spomene krafne, sjetimo se djetinjstva i toplog tijesta punjenog marmeladom i posipanog šećerom. Krafna ili pokladnice i simboliziraju ovo razdoblje prije maškara, a danas se umijeće pravljenja krafni pretvorilo u umjetnost koja nudi razne okuse, punjenja i dodatke. Gotovo sve pakare i slastičarne nude svoje verzije ovog omiljenog deserta, a nas su pak privukle one od kiselog tijesta iz splitske pekare 'Kruv' ispred koje se uvijek čeka red. Saznali smo i zašto!
Splitska pekara 'Kruv' poznata je po kiselom tijestu koji se u zadnje vrijeme jako populariziralo. Kiselo tijesto, osim što je nešto novo, drukčije i veoma ukusno, ima i niz benefita za zdravlje poput lakše probavljivosti, regulacije glukoze u krvi i apsorbacije hranjivih tvari. Stoga nije ni čudo što se ispred splitske pekare uvijek čeka red, pogotovo od 15. siječnja kada se ekupa iz 'Kruva' vratila s godišnjeg i otvorila vrata svoje pekare. Njihove krafne punjene su čokoladom i kremom od pistacija, a osim u pekari, mogu se probati u kafiću Utopia.
Ove su krafne dokaz da siječanj ipak nije najdepresivniji mjesec u godini!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.