Life&style

Koncertni spektakli: Donosimo pregled najboljih velikih svirki do kraja godine za svačiji ukus

  • Nakon gotovo dvije duuugačke pandemijske godine, ove godine ponovno uživamo u velikim koncertima
  • A što je najbolje - koncertna godina još nije završila, dapače! 
  • Donosimo pregled najatraktivnijih glazbenih događaja do kraja 2022. godine

Nakon dvije godine koncertne suše, ljetna glazbena sezona bila je pravo osvježenje za sve koji uživaju u grandioznim koncertima i festivalima. Izgleda da nadolazeća jesen pa i sama zima neće oskudijevati s vrhunskim poslasticama. U nizu velikih i kvalitetnih koncerata koji će se održati do kraja 2022. godine, odabrali smo naše favorite.

Možda vas zanima Zdravko Čolić obećao božićni spektakl u Areni Zagreb: "Godinama su me nagovarali na ovo..." Rubrika Life&style Life&style

60. rođendan Indexa 

24. listopada, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

Koncert pod nazivom 'Indexi i prijatelji' hommage je kultnom sarajevskom bendu Indexi. Povodom 60. godišnjice od osnivanja benda tvrtka Music Time organizirat će i producirati pet velikih regionalnih koncerata od kojih će jedan biti i u Zagrebu. U ovom zanimljivom projektu pjevat će se bezvremenski hitovi poput 'Bacila je sve niz rijeku', 'Sanjam', 'Da sam ja netko', 'Sve ove godine' i dr.. S raznih strana svijeta okupit će se živući članovi banda: Fadil Redžić, Neno Jurin, Miroslav Šaranović, Peco Petej, Vlado Pravdić, legendarni klavijaturist Bijelog dugmeta koji je muzičku karijeru počeo u Indexima, te gitaristi Muris Varajić i Ivan Kukić.

Ulaznice: 170-210 kn 

Uriah Heep 

25. listopada, Dom Sportova

Uriah Heep, jedan od najvećih britanskih rock bendova, dolazi u zagrebačku Malu dvoranu Doma sportova povodom 50 godina karijere. Ove rock legende su u svojoj dugoj karijeri izdali 25 studijskih albuma, 21 službeni live album, prodali više od 45 milijuna ploča diljem svijeta i odsvirali više od 4000 nastupa u 60 zemalja.

Ulaznice: 220-250 kn 

The Cure 

27. listopada, Arena Zagreb

Legende alternativne rock scene nakon premijernog nastupa na domaćem INmusicu dolaze održati i samostalni premijerni nastup. Nakon 42 godine od osnutka banda, fanovi će napokon doći na svoje i vidjeti dugo očekivani samostalni nastup The Curea. Zagrebački koncert dio je europske turneje The Cure Tour 22 na kojoj će band održati 44 koncerta u 22 zemlje, a sve kao najava novog albuma koji će donijeti novih 67 minuta originalnog 'The Cure zvuka'.

Ulaznice: 325-550 kn

Macy Gray 

29. listopada, Tvornica Kulture

Soul kraljica Macy Gray dolazi s bendom u zagrebačku Tvornicu kulture povodom objave novog albuma “The Reset” koju prati velika svjetska turneja. Jedna od najpoznatijih R&B/soul pjevačica prepoznatljivog promuklog vokala, Macy Gray je u više od dva desetljeća karijere pokazala da je uvijek eklektična i puna iznenađenja. 
Macy stvara glazbu koja preskače barijere žanrova od eksperimentalnog soula do alternativnog rocka, od retro diska do hip hopa. Njen umjetnički integritet i inovativnost privukao je fanove diljem svijeta.

Ulaznice: 200 kn

Sting 

31. listopada, Arena Zagreb

Legendarni glazbenik koji je uvijek rado viđen gost ponovno se vraća u Hrvatsku i to povodom turneje „My Songs“ koja ujedno predstavlja bezvremenski presjek najvećih hitova njegove karijere. Stingov koncert bujan je i dinamičan show koji sadrži njegove najomiljenije pjesme, napisane tijekom slavne karijere ovog 17-strukog dobitnika nagrade Grammy, kako s grupom The Police, tako i kao solo izvođač. Dakle, bit će hitova na pretek. 

Ulaznice: 390-830 kn

Andre Rieu

25. studenoga, Arena Zagreb

Megapopularni dirigent i virtuoz na violini te njegov Johann Strauss Orchestra zaslužni su za brojne spektakularne izvedbe uživo. André Rieu, nizozemski 'Kralj valcera', koji je klasičnu glazbu učinio dostupnom svima, sa svojim Johann Strauss orkestrom ponovno će nastupiti u Zagrebu u sklopu svjetske turneje. Početkom prosinca Rieu i njegov Johann Strauss Orchestra proslavili su povratak na pozornicu sa četiri rasprodana koncerta u Lisabonu na kojima je bilo prisutno 48.000 posjetitelja. Publiku na koncertu u Zagrebu očekuje potpuno novi program, fantastične melodije iz svijeta filma, mjuzikla, opere i operete, ali i tradicionalna glazba. Dovoljna garancija za pogledati ovaj svjetski spektakl.

Ulaznice: 220 – 650 kn

Massimo 

05. studenoga, Arena Zagreb

Sjani Massimo ima veliki koncert u Areni Zagreb! Nakon brojnih hitova koji su njegovu glazbu približili svim generacijama, Massimo se odlučio na ovaj veliki korak, okupio je vrhunsku ekipu i priprema glazbenu poslasticu koju ne smiješ propustiti.
Nakon brojnih nagrada i priznanja, deset Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu, rasprodanih koncerata diljem Lijepe Naše i regije ne čudi što se Massimo odlučio publici prirediti veliki spektakl i u Areni Zagreb. A kako bi publici pružio nezaboravnu večer muziciranja i umjetnosti oko sebe okuplja najbolju ekipu i brojne goste…

Ulaznice: 150 kn

Zdravko Čolić u pratnji simfonijskog orkestra

26. prosinca, Arena Zagreb

Velika regionalna pjevačka zvijezda, Zdravko Čolić, vraća se 26. prosinca pred zagrebačku publiku, na isto mjesto gdje su se prije četiri godine, nakon spektakularnog trosatnog koncerta, i rastali – u Arenu Zagreb. Ovoga puta sa sobom dovodi čak 50 vrhunskih glazbenika, sjajnih instrumentalnih solista novosadskog Big benda i orkestra opere SNP Novi Sad. 

Cijena: 250 - 700 kn

Možda vas zanima Depeche Mode po peti put dolazi u Hrvatsku, evo gdje i kada! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Pixsell/DPA

Komentari 0