Life&style
Film Summer Camp

Komedija s Diane Keaton o tri vremešne dame koje se vraćaju u ljetni kamp iz djetinjstva nas je podsjetila na 'Zlatne djevojke'

  • Od producenata filma 'Klub zadovoljnih žena' stiže nova urnebesna komedija 'Summer Camp'
  • Glavne uloge u filmu 'Summer Camp' imaju tri hollywoodske dive: Diane Keaton, Kathy Bates i Alfre Woodard
  • U filmu je riječ o tri prijateljice koje su sada već u poznim godinama, a koje se vraćaju na mjesto gdje su postale najbolje prijateljice još kao djeca: u ljetni kamp

Mnogi ljudi sklapaju trajna prijateljstva u ljetnim kampovima, a ta je ideja u središtu novog filma 'Summer Camp' s hollywoodskim legendama Diane Keaton, Kathy Bates i Alfre Woodard. Ovo je najnoviji film koji je Hollywood snimio usredotočen na žensko prijateljstvo u poznim godinama, podžanr koji je dokazao da ima solidnu publiku. Nedavni primjeri uključuju 'Književni klub: Sljedeće poglavlje', '80 for Brady', 'Moving On' i druge. Dakle, što filmofili mogu očekivati od ovog filma prepunog filmskih zvijezda?

Radnja filma 'Summer Camp' 

Castille Landon napisao je scenarij za 'Summer Camp' ('Ljetni kamp'). Evo službenog sinopsisa:

„Film 'Summer Camp' priča priču o Nori (Keaton), Ginny (Bates) i Mary (Woodard), koje su najbolje prijateljice otkako su se upoznale i bile nerazdvojne u ljetnom kampu. Kako su godine prolazile, viđale su se sve rjeđe, pa kad se ukaže prilika za ponovno okupljanje u ljetnom kampu, svi je iskoriste, neke nevoljko, a druge s uzbuđenjem. Njihovi životi možda se nisu razvili kako su željele, ali jedno je sigurno - Nora, Ginny i Mary trebaju jedna drugu, a ljetni kamp ih podsjeća zašto.“

Slijed pozadinske priče otkriva kako su tri neprilagođene „kamperice“ postale nerazdvojne u mladosti. Kao djeca su studiozna Nora (Taylor Madeline Hand), nježna Mary (Audrianna Lico) i nešto starija i svjetovnija Ginny (Kensington Tallman) bile jedna drugoj potpora, osobito kada je trebalo izdržati poruge zlih djevojaka iz kampa 'Pinnacle', poznatih kao Pretty Committee, a u njihovim današnjim inkarnacijama glume ih Beverly D'Angelo, Victoria Rowell i Maria Howell.

Ne samo da ova postava utvrđuje osobnosti središnje trojke, nego postavlja i glavnu tezu filma: da su 50 godina kasnije one još uvijek, u biti, iste, zbog čega je povratak na mjesto gdje su provodile ljeto potencijalno sladak, smiješan i dirljiv. U njima još uvijek postoje tračci unutarnjeg djeteta.

Problem je u tome što sada treba „popraviti stvari“. Keaton je izvršna direktorica, udovica i radoholičarka, Woodard je udana medicinska sestra s hitne pomoći i kronično je nesebična i mrzovoljna, a Bates je pretvorila svoju svjetovnost preuzimanja odgovornosti u carstvo samopomoći s krilaticom, „Postanite učinkovitije, organiziranije i vještije!“, koja joj je očito suđena kao bumerang.

 

Glumačka postava filma 'Summer Camp'

Hollywoodske ikone Diane Keaton, Kathy Bates i Aflre Woodard u središtu su filma 'Summer Camp'. 

Možda vas zanima I nakon 16 godina nas obaraju s nogu: Brad Pitt i George Clooney ponovno zajedno u traileru akcijske komedije 'Wolfs' Rubrika Life&style Life&style

Diane Keaton je dobitnica Oscara za 'Annie Hall', a također je glumila u trilogiji 'Kum', 'Mladenkin otac', 'Ljubav nema pravila', 'Obiteljska stvar' i 'Mladi papa'. Također je glumila u nizu filmova u ovom podžanru, uključujući 'Klub zadovoljnih žena', 'Književni klub: Sljedeće poglavlje' i 'Navijačice'.

 | Autor: Roadside Attractions Roadside Attractions Foto: Roadside Attractions

Kathy Bates je još jedna dobitnica Oscara, a osvojila ga je za film 'Misery'. Među njezinim najpoznatijim ulogama su 'Titanik', 'Vodonoša', 'Gospodin Schmidt', 'Priča o prvaku', 'Ponoć u Parizu', 'Američka horor priča' itd. Također će glumiti u nadolazećoj CBS-ovoj seriji 'Matlock'.

Alfre Woodard je u glumica nominirana za Oscara za film 'Cross Creek' iz 1983. godine. Glumila je i filmovima 'Iskonski strah', 'Zvjezdane staze: Prvi kontakt', 'Ljubav i košarka',’12 godina ropstva', 'Monsieur Spade' i drugima.

Ostatak glumačke postave uključuje još poznatih glumačkih imena, a tu su Eugene Levy, Beverly D'Angelo, Dennis Haysbert, Nicole Richie i Josh Peck.

Film počinje igrati u svjetskim kinima 31. svibnja, a nadamo se da će se uskoro pojaviti i u našim kinima. 

 | Autor: Roadside Attractions Roadside Attractions Foto: Roadside Attractions

Možda vas zanima Voliš 'Zapravo ljubav' i 'Notting Hill'? Onda ćeš obožavati i novi film 'This Time Next Year' snimljen prema istoimenom bestselleru Rubrika Life&style Life&style
Photo: Roadside Attractions

Komentari 0