Life&style

Kome želiš poručiti da ti nedostaje? Svjetiljke prijateljstva su idealan i originalan način da to učiniš

  • Sa simpatijama, ljubavnicima, prijateljima, rodbinom …možeš biti povezanija zahvaljujući jednoj baš super ideji
  • Naime, lampe prijateljstva koje šalju signale drugoj osobi preko internetske veze možeš dati do znanja kako se osjećaš i koliko ti nedostaju
  • Znamo da postoje društvene mreže i brojne aplikacije, ali moramo priznati, ovaj način pažnje sasvim nas je osvojio

Prošli mjeseci pokazali su nam koliko nam je važna bliskost s dragim osobama stoga ni ne čudi da se raznim rješenjima pokušava doći do međusobne povezanosti. Jedan od načina je baš simpatičan, a dolazi u obliku dvije iste lampe koje povezuju dvije osobe, pa i čak na najudaljenijim mjestima na svijetu, uz pomoć interneta. Svaka od svjetiljki kada se postavi prema uputama te se uz nju instalira potrebna aplikacija, dodirom upravo preko internetske veze šalje signal za aktivaciju druge svjetiljke ma gdje god se ona nalazila (ako ima pristup internetu). Točnije, lampa će zasvijetliti a druga osoba tako će znati da je netko u tom trenutku na nju pomislio

Možda vas zanima Neobičan hit ukras iz 90-ih danas ima sofisticiran izgled i vraća se na velika vrata Rubrika Life&style Life&style

‘’Vidjeti sjaj lampe prijateljstva podsjetnik je da druga osoba misli na vas, zbog čega se možete osjećati brižno i razdragano’’, rekla je psihologinja dr. Carla Marie Manly iz Kalifornije. 

Svjetiljka prijateljstva može se podesiti tako i da zasvijetli u određenim intervalima, npr. od 30 minuta po do 24 sata. No, za one koji se osjećaju posebno usamljeno stalno prisutna svjetlost bit će važan podsjetnik na dar prijateljstva

Set od dvije lampe možeš nabaviti internetskom kupnjom, a cijene se razlikuju. 

1. Minimalistička lampa

Ova svjetiljka jednostavnog izgleda s drvenim postoljem može slati različite poruke tako što će određenom značenju prilagoditi boju. Primjerice, ako zasvijetli ljubičasto, osobi će poručiti da nedostaje, plavo će značiti želju za provođenjem divnog odmora na moru… Kako se radi o prilično maloj lampi može se lako uklopiti u interijer.  Lampa se može nabaviti na Amazonu za nešto manje od 700 kuna. 

2. Atraktivan set lampi

Tko voli atraktivniji izgled, može nabaviti set od dvije lampe koje svojim izgledom podsjećaju na mozaik. Također, može svijetliti u bojama duginog spektra I tako odašiljati ‘različite’ poruke. Set lampi za dvoje na Amazonu primjerice košta oko 1100,00 kuna. 

3. WiFi pametna lampa

Savršeno ambijentalno osvjetljenje postavlja se uz pomoć aplikacije. Također, možeš postaviti kodove za boje tako da tvoji prijatelji znaju što im zapravo želiš poručiti određenom bojom. No, ne mora biti namijenjena samo za prijatelje. Primjerice, ako je tvoj dečko drži u uredu, signalizirajući crvenim svjetlom možeš mu dati do znanja da ipak malo ubrza s poslom i požuri doma. Jedna lampa košta 245 kuna na Amazonu.

 | Autor: Amazon Amazon

4. Moderna lampa

Čistih linija i kompaktnog dizajna, ova lampa odlično će funkcionirati i u domovina naših najstarijih koje možda ne možemo viđati koliko bismo htjeli. Bake i djedove sigurno će razdragati trenutak kada se na njihovim lampama upali svjetlo. Cijela jedne svjetiljke na Amazonu je oko 530 kuna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Melanie M. (@melamaya7)

5. Personalizirana lampa

Na Etsyju možeš pronaći i lampe koje zapravo možeš personalizirati i tako svoje prijateljstvo učiniti posebnim. Dezeni pomalo retro looka bit će odličan izbor za prijateljicu ili prijatelja koji voli pomalo vintage predmete. Ova lampa na Etsyju košta oko 560 kuna. 

Photo: INSTAGRAM

Komentari 0