Life&style

Komarci te i dalje izluđuju usprkos svim repelentima? Imamo (mirisno) rješenje od samo 2 sastojka

Ljetne večeri mogu biti pravi užitak osim ako se ne nađemo u neprestanom tjeranju i pljeskanju kako bismo se riješili komaraca koji nas opsjedaju. Unatoč mnoštvu proizvoda dostupnih na tržištu, čini se da ovi dosadni insekti još uvijek nekako pronalaze put do naše kože. Ako si i ti umorna od repelenata koji jedva da djeluju, spirala i drugih uređaja i sprejeva, imamo prirodno rješenje za tebe. Potrebna su ti samo dva sastojka, a pružat će ti učinkovito olakšanje od uboda komaraca.

 | Autor: Unsplash Unsplash Foto: Unsplash

Možda vas zanima Izgorjela si na suncu? Ovi savjeti i proizvodi će ti pružiti olakšanje i nahraniti tvoju kožu Rubrika Beauty Beauty

Osim što su strašno dosadni, komarci su u nekim (doduše rijetkim) slučajevima, i opasni

Komarci nisu samo dosadni, već mogu predstavljati i ozbiljne zdravstvene rizike. Ova sićušna stvorenja su prijenosnici bolesti, a uz stalno zujanje oko ušiju i ubode koji nas svrbe, oni nam uistinu mogu pokvariti svaku aktivnost na otvorenom. Iako su dostupni brojni repelenti, mnogi od njih sadrže kemikalije koje mogu izazvati iritaciju kože i druge nuspojave. Koja je alternativa?

 | Autor: Unsplash Unsplash Foto: Unsplash

Možda vas zanima Svaki dan ćeš se probuditi s kožom mekom poput bebine zahvaljujući ovom bestselling gelu za lice Rubrika Beauty Beauty

Prirodno rješenje za sprječavanje uboda komaraca

Društvenim mrežama kola jedno jako jednostavno, ali učinkovito rješenje za koje su potrebna samo dva sastojka - čisti ekstrakt vanilije i voda. Ekstrakt vanilije nije izvrstan samo za pečenje kolača, već čini i čuda i kao repelent protiv komaraca. Evo kako možeš sama napraviti ovaj prirodni repelent protiv komaraca:

  • pomiješaj 10 do 12 kapi čistog ekstrakta vanilije s 1/4 šalice vode
  • ulij mješavinu u bočicu s raspršivačem, dobro protresi i poprskaj ju po koži

Slatka aroma vanilije prikriva miris ugljičnog dioksida i mliječne kiseline koje naše tijelo prirodno ispušta i to će uvelike otežati komarcima to da nas nađu.

Možda vas zanima Beauty favoriti Miss7 redakcije - summer edition! Ovo su proizvodi bez kojih ne idemo na godišnji Rubrika Beauty Beauty

Prednosti korištenja ekstrakta vanilije

Ne samo da je ovo rješenje prirodno i sigurno, već i ugodno miriše u usporedbi s oštrim kemijskim mirisom tradicionalnih repelenata. Ekstrakt vanilije je nježan za kožu i puno je manje vjerojatno da će izazvati alergijske reakcije ili iritacije. Štoviše, to je pristupačan i lako dostupan sastojak koji možda već imaš u svojoj kuhinji. Ovaj DIY repelent posebno je izvrstan za djecu i osobe s osjetljivom kožom kojima je potrebna blaža alternativa klasičnim proizvodima za zaštitu od uboda komaraca iz dućana.

 | Autor: Kaboompics Kaboompics Foto: Kaboompics

Sa samo dva sastojka - čistim ekstraktom vanilije i vodom - možemo kreirati učinkovit proizvod protiv komaraca, ugodnog mirisa. Isprobaj ga i sama te bezbrižno uživaj u ljetnim večerima bez stalnih uboda ovih dosadnih insekata. Koža će ti biti zahvalna, a aktivnosti na otvorenom puno ugodnije.

 | Autor: Unsplash Unsplash Foto: Unsplash

Možda vas zanima Pureća koža, urasle dlačice i prištići po tijelu - ovaj proizvod je najbolji izum ikad i riješit će sve ove probleme Rubrika Beauty Beauty
Photo: Unsplash

Komentari 0