Life&style

Koliko nas može usrećiti 2000 čokolada: znanost je izračunala

O, da, čokolada je naša omiljena slastica, zato su je znanstvenici upotrijebili samo kako bi izračunali količinu sreće koju nam donosi jedna sasvim besplatna stvar...

Osmijeh nas čini sretnima, poboljšava raspoloženje, raduje nas. Jesi li se ikada pitala koliko zapravo vrijedi jedan osmijeh? Vjerovala ili ne, znanstvenici su nedavno baš to otkrili. Engleski znanstvenici su u suradnji s Hewlett-Packard Development Company istraživali koliko može raspoloženje pozitivno stimulirati mozak.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Rezultati su pokazali da smiješak šalje snažan signal našem mozgu, a smiješak neke za nas posebne osobe može čak izazvati osjećaj sreće toliko snažan kao osjećaj kad bismo dobile i pojele 2000 pločica čokolade! Hm, nismo ni sumnjale u sposobnost čokolade da nam poravi raspoloženje, ali da takvu moć ima osmijeh pojma nismo imale!

Možda vas zanima Samo navali! 5 razloga zašto je čokolada dobra za zdravlje Rubrika Life&style Life&style

Računali su i dalje: dakle, ako uzmemo da "običnu" mliječnu čokoladu (bez lješnjaka, badema, keksa i drugih dodataka) možemo kupiti već za 5 kuna, onda je lako izračunati da je jedan osmijeh vrijedan 10.000 kuna! A rezultati jednog američkog istraživanja pokazali su da smijanje poboljšava cirkulaciju te sprječava bolesti krvožilnog sustava. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

P.S. Ovo nemoj čitati ako voliš čokoladu!

Naravno, u usporedbi sa 2000 čokolada, osmijeh je puno prikladniji za našu figuru te definitivno zdraviji. Dobro, pročitala si! Onda se pouzdaj u to da je ove činjenice lako ignorirati... A i nećeš baš dogurati do 2000 komada tako brzo.

Photo: Getty Images

Komentari 0