Life&style

'Kolekcionart' je prva digitalna art platforma na kojoj možemo kupiti radove mladih hrvatskih umjetnika

  • Lansirana je prva digitalna art platforma kojoj je svrha predstavljanje mladih hrvatskih umjetnika 
  • Ovo je prvi ovakav projekt koji hrvatska djela čini dostupnima svugdje, a kupnju umjetnina nikad lakšom
  • Nije riječ samo o webshopu, nego je platforma koncipirana tako da posjetiteljima pruža doživljaj dolaska u umjetnikov atelje i upoznavanja umjetnika

Platforma 'Kolekcionart', koju su osnovali četvorica prijatelja Nik Kolveshi Radlović, Toma Trbuljak, Filip Mojzeš i Bartol Fabijanić, funkcionirat će poput online umjetničke galerije u kojoj ćeš moći otkriti i kupiti djela hrvatskih talenata.

Možda vas zanima Prepoznaješ li ova slavna djela? Odigraj kviz i provjeri svoje znanje o umjetnosti Rubrika Life&style Life&style

'Kolekcionart' zasad okuplja 10 umjetnika među kojima su i neka zvučna imena urbane umjetničke scene u Hrvatskoj kao što su Nikica Jurković, Iva Zagoda, Klasja Habjan, Lorena Almaši, Ivan Oštarčević, Jurica Pušenjak, Nikolina Segarić, Bartol Galović, Tea Lovrić i Luisa Pascu.

 | Autor: Kolekcionart Kolekcionart

Ovo je prvi ovakav projekt koji djela naših umjetnika čini dostupnima svugdje, a kupnju umjetnina nikad lakšom jer je potrebno samo nekoliko klikova kako bi posjetitelji platforme upoznali umjetnike i otkrili njihove radove. Međutim, nije riječ samo o webshopu koji umjetnička djela čini pristupačnijima, nego je platforma koncipirana tako da posjetiteljima pruža doživljaj dolaska u umjetnikov atelje i upoznavanja umjetnika putem kratkih intervjua i video uradaka koji prikazuju kreativce u njihovom radnom prostoru dok stvaraju.

 | Autor: Kolekcionart Kolekcionart

„Nakon što smo i sami godinama, više i manje uspješno, pokušavali navigirati Instagramom u potrazi za mladim perspektivnim umjetnicima i umjetničkim djelima koja bi si mogli priuštiti u svojim ranim tridesetima, odlučili smo napraviti digitalnu platformu koja će na jednom mjestu okupiti veći broj kvalitetnih, suvremenih hrvatskih umjetnika te drugim ljubiteljima umjetnosti pojednostaviti proces pronalaska i kupnje umjetničkih djela“, izjavio je Nik Kolveshi Radlović, suosnivač 'Kolekcionarta'.

 | Autor: Kolekcionart Kolekcionart

Umjetnici i njihova djela, uz fotografski i video sadržaj, predstavljeni su i kroz autorske tekstove na stranici kolekcionart.com, a ljubitelji umjetnosti imali su prilike njihove radove vidjeti i uživo. Prostor kreacije Urania krasila je izložba organizirana povodom lansiranja digitalne platforme.

 | Autor: Kolekcionart Kolekcionart

U želji da umjetnost učini pristupačnijom, 'Kolekcionart' je umjetnicima dao priliku da neometano stvaraju radove i ostanu u art svijetu, prepuštajući brigu o marketingu, prodaji i dostavi nekom drugom, a onima u potrazi za umjetničkim djelima pogodnost da iz topline doma saznaju sve o mladim nadama hrvatske scene i kupe neko od njihovih djela koja im stižu na kućnu adresu.

 | Autor: Kolekcionart Kolekcionart

Više o digitalnoj art platformi možeš saznati na službenoj stranici kolekcionart.com i njihovom Instagram profilu.

Možda vas zanima Izložba 'Svijet žene': Iznimni ženski portreti umjetnice Dijane Čović propitkuju status žene 21. stoljeća Rubrika Life&style Life&style
Photo: Kolekcionart/Ivan Oštarčević

Komentari 0