Life&style

Koji super trik! Ovako ćeš podgrijati ostatke pizze da nadjev bude sočan, a kora hrskava kao da je tek pripremljena!

  • Pizza je ukusna i hladna, ali ipak ju je veći gušt jesti kad je topla
  • Gurnuti hladne ostatke u pećnicu ili mikrovalnu ipak nije najsretnije rješenje jer se često znaju presušiti i izgubiti okus
  • Prilično iznenađujuće, trebat će ti tava

Ostatke dobre pizze s primamljivim dodacima nipošto ne treba baciti. Ako se podgrije na pravi način, bit će opet hrskava i ukusna, s propisno rastopljenim sirom, možda i bolja nego prvog dana. 

Naravno da je rješenje koje ti predlažemo nešto kompliciranije od toga da naprosto gurneš tanjur s ostakom pizze u mirkovalnu pećnicu. No, želimo ti pomoći da naučiš kako ćeš i sljedeći dan zadržati sve ono što kod pizze volimo.
Pripremi se na iznenađenje, trebat će ti tava.

 | Autor: Instagram/Zara Instagram/Zara Možda vas zanima Pizza iz šalice - brzi recept za dane kad ti se jede pizza, a tvoj dostavljač ne radi Rubrika Life&style Life&style

Ako želiš da tekstura kore bude savršeno hrskava, ali ne presušena, ne smiješ čekati da se u mikrovalnoj rastopi sir i ugriju svi dodaci, jer će ti kora postati tvrda kao kamen.

Dakle, krenimo od tave. Ako koristiš teflonsku tavu za koju se pizza neće prilijepiti, možeš je staviti u nju bez ulja, no ako koristiš tešku gusenu tavu, poškropi je s par kapi ulja. Pizzu griješ na ploči ili plinu na srednje jakoj temperaturi oko dvije minute. Kad vidiš da je kora vruća i hrskava, dodaj u tavu par kapi vode, pokrij je i smanji vatru na slabu i grij još minutu - para od vode zagrijat će priloge i rastopiti sir, a neće ostatak pizze temeljito isušiti niti, s druge strane, razmočiti tijesto. 

 | Autor: Instagram/Zara Instagram/Zara

Ako ipak želiš na brzinu zagrijati pizzu, a pri ruci ti je samo mikrovalna, ne moraš je jesti skrutnutu i hladnu. Stavi je u mikrovalnu pećnicu skupa sa šalicom vode i kuhaj zajedno 45 sekundi. Voda će upiti nešto mikrovalova i sačuvati koru od presušivanja. 

Možda vas zanima Nutella-pizza: imamo i recept za najpoželjniju pizzu svih vremena! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/Zara

Komentari 0