Life&style

Donosimo recept za najzdraviju pizzu na svijetu! Jednostavno i ukusno...

  • Ovu jako zdravu i vrlo ukusnu pizzu odlikuje tijesto od slanutka i vrlo jednostavna priprema
  • Uz mozzarellu se mogu kao nadjev koristiti razne vrste povrća
  • Ovo je dokaz da zdravija verzija pizze može biti itekako slasna

Ljubiteljice pizze, oprez! Jesi li ikada čula za „Socca pizzu“? To je superukusna, zdrava i bezglutenska pizza. Znaš li što je odlikuje? Tijesto od slanutka i jednostavno spravljanje! 

Ali, dosta je priče – trk u nabavu sastojaka i spravljanje! 

Sastojci: 

Za tijesto: 

• 120 g brašna od slanutka 

• 120 ml vode 

• 2 žlice mješavine talijanskog začinskog bilja 

• prstohvat soli 

• 2-3 žlice maslinova ulja 

Možda vas zanima Nećeš vjerovati kako Amal i George Clooney započinju svoj dan Rubrika Life&style Life&style

Za nadjev: 

Na pizzu možeš po želji staviti umak od rajčica, mozzarellu, mladi luk i rajčice, a kao toping i pesto od medvjeđeg luka, svježe listiće bosiljka a ploške avokada. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

S O C C A ~ pizza 🍕 gluten-free & guilt free, indulge in this tasty and delicious recipe. If you’re reading this, get up go do some exercise, make a healthy choice for your body is speaking out. “Time to treat it the way it deserves” 💯 Recipe: - 1.5 cup of chickpea flour -1.5 cup of water -1 tsp salt - dash of pepper { Dough will be very runny, transfer onto pan in the oven at 450F for about 7-8 min until the edges are brown and crisp} . . . . . . . . . . . #socca #soccapizza #chickpeaflour #paleo #dairyfree #cleaneating #foodblogger #healthblogger #healthyliving #foodporn #foodgod #foodgasm #foodart #nutritious #foodie #instafood #veggies #eatyourgreens #kosher #glutenfree #protein #vegan #vegetarian #healthyfood #pizza

A post shared by Liatt (@saltnberry) on

Priprema: 

1. Za tijesto najprije prosij brašno od slanutka u veliku posudu. Dodaj vode te dobro promiješaj s pomoću pjenjače. Zatim dodaj sol, začinsko bilje i maslinovo ulje te miješaj da ne nastanu grudice. Potom ostavi da tijesto odstoji najmanje oko 4 sata (savjet: ostavi ga preko noći u hladnjaku!). 

2. Dok tijesto miruje, pobrini se za nadjev: nareži sir i povrće na ploške. 

3. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva te namasti lim za pizzu. 

4. Stavi tijesto na lim, premaži ga umakom od rajčica te na to stavi pripremljene sastojke. 

5. Peci oko 20-25 minuta do zlatnožute boje te na kraju posluži s pestom, listićima bosiljka i avokadom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Akshaya and I made this socca pizza for afterschool snack today. I've been seeing it all over Instagram and have wanted to give it a try for the longest while now. The crust is made with a 1:1 ratio of chickpea flour to warm water. I added turmeric, cumin seeds, oregano, salt, pepper, nutritional yeast, and chilli flakes to flavour the crust and added chopped shallots, minced garlic, roasted red peppers, zucchini on top before cooking on a cast-iron pan. Once the bottom was cooked, I transferred the pan into the oven to finish cooking and added chopped baby spinach and green onion right as it came out the oven. It's super nutritious and a great way to use up leftover veggies! 😊 . . . #dinner #toddlerdinner #kidmeal #familymeal #vegetariankids #eattherainbow #soccapizza #vegetarianpizza #vegetarian #dinnerbowl #foodpics #foodshare #whatifeedmykids #instayum #instagood #foodstagram #eeeeeats #momlife #mommylife #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #foodblogger #tamilblogger #southasianblogger #mothersofig #moderndaybrownmom

A post shared by Geerthana Uthayakumar (@moderndaybrownmom) on

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0