Life&style

Koji je pravi put za bijeg? Nudimo 3 slične pitalice, koliko ćeš ih riješiti?

  • Provjeri koliko si ti (ali i tvoji prijatelji) pametna, hoćeš li riješiti jednu, dvije ili sve tri pitalice?
  • Sve su pitalice na sličnu foru, ali odgovor na svaku zahtijeva drukčiji način razmišljanja ili određeno znanje
  • Dajemo i objašnjenje rezultata, ali najvažnija je zabava - ljudi daju svakakve odgovore na ova pitanja
Možda vas zanima Ispovijest žene koja je preboljela karcinom dojke: "Pjevala sam putem na kemoterapiju" Rubrika Život Život

Morat ćeš birati između dva, tri ili četiri izlaza koja se nude, ali inače ti zagonetke izgledaju slično? E, pa nisu. Napregni mozgovne vijuge pa da vidimo kako si pametna i dovitljiva. Odgovori i objašnjenja slijede poslije zadnje pitalice - molimo, bez virkanja!

1. Bijeg iz zatvora

Zatvoreniku se ukazala prilika da pobjegne iz zatvora. Već je uspio izaći iz svoje ćelije i do slobode ga dijele još samo vanjska vrata. Tri su izlaza iz zatvora. Prvi čuvaju tri bijesna spa čuvara koji nikog ne puštaju van. Na drugim je vratima tempirana bomba, a zadnje minute već otkucavaju . Na trećim pak stoji do zuba naoružan stražar. Kroz koja vrata će zatvorenik najlakše pobjeći?

 | Autor: Pixabay/Omar Gonzalez Pixabay/Omar Gonzalez

2. Istraživač i pećina

Istraživača na Južnom polu zatekla je nevjerojatna mećava. Svjestan da se mora negdje skloniti pronašao je dvije pećine. Međutim ni u jednu ne može ući bez problema. Naime, u prvoj je ogroman polarni medvjed koji će ga pojesti. U drugoj je netko ostavio radioaktivni otpad kojem se nije pametno približiti. Koju će pećinu izabrati?

3. Kuća s četiri vrata

Čovjeka su oteli i zatvorili u nepoznatu kuću. Njegovi su ga otimači bezbrižno ostavili samoga - znaju da ni kroz jedna vrata ne može proći bez da riskira život i vjerojatno ga i izgubi. Dakle, iza prvih vrata su snijeg i ekstremna hladnoća, na smrt će se smrznuti ako izađe. Iza drugih je bazen s gladnim morskim psima. Iza trećih vrata je sve ispunjeno otrovnim plinovima, a iza četvrtih sunce tako jako da spali sva živa bića. Kroz koja će vrata usješno pobjeći?

 | Autor: Pixabay/Arek Socha Pixabay/Arek Socha

Točni odgovori:

1. odgovor: Bijeg iz zatvora. Zatvorenik će povjeći kroz vrata s bombom. Bomba već otkucava i kad eksplodira više neće biti nikakve opasnosti, čak će mu i otvoriti put u bijeg.

2. odgovor: Istraživač i pećina. Ući će u prvu pećinu - na Južnom polu nema polarnih medvjeda!

3. odgovor: Kuća s četiri vrata. Zatočenik će pobjeći kroz posljednja vrata, ona iza kojih je sunce. Kako? jednostavno pričekat će noć, odnosno da sunce zađe.

Možda vas zanima Gdje stanuje ribica? Riješiš li ovu Einsteinovu zagonetku, stvarno si superpametna! Rubrika Life&style Life&style

Tvoji rezultati:

3 točna: Bravo, genijalko! Jasno ti je da si natprosječno inteligentna, ne moramo ti mi to objašnjavati.

2 točna: Oho, i ti si pametna glavica, nema što. Jednu zagonetku nisi riješila, nema veze, većinu jesi.

1 točan: nisi se osramotila, jedna je ipak riješena. Da smo u školi to bi bila prolazna ocijena.

0 točnih: Hajdmo reći ovako: bio ti je težak dan, nisi koncentrirana, nije ti se dalo, nemaš strpljenja ni vremena... Ma tko šiša blesave zagonetke, znaš i bez njih koliko si pametna!

Photo: Pixabay/S.Hermann&F.Richter

Komentari 0