Life&style

Imaš neki od ovih 5 problema? Bez brige, onda si nadprosječno inteligentna!

  • Inteligencija se pojavljuje u različitim oblicima 
  • Osim ocjena u školi i na fakultetu, očituje se i u rješavanju svakodnevnih problema s ljudima oko sebe
  • Ako si jako inteligentna, onda su ti ove situacije sigurno poznate 

Naravno da svaka od nas smatra kako je nadprosječno inteligentna. Međutim, to nije baš doista tako… OK, recimo da su neke od nas inteligentnije od drugih a to možeš otkriti i prema ovim situacijama…

Small talk te umara 

Jako ti je naporno pričati o vremenu ili o planovima za vikend? Onda imamo dobre vijesti za tebe: to znači da si inteligentnija od svoje okoline. Naime, tvoj mozak je sposobniji od „sunčano do pretežno oblačno“ - razgovore. Radije razgovaraš o umjetnosti, znanosti, najnovijim trendovima ili razvijaš vlastite ideje. 

via GIPHY

Previše razmišljaš 

Za bilo koji problem imaš više od jednog rješenja. Za svaki projekt imaš više od jedne ideje. Sasvim je normalno da ti ponekad treba više vremena od drugih da doneseš neku odluku. Prije nego što si sigurna imaš li pravu ideju sklona si šutnji, a ne pripovijedanju. Stoga sloviš kao introvertirana. Ali, nisi jedina! Naime, to je znak da se ubrajaš u skupinu nadprosječno inteligentnih ljudi. 

Možda vas zanima Ako pronađeš klavijature među zebrama za manje od jedne minute - izuzetno si inteligentna osoba! Rubrika Life&style Life&style

Brzo se počneš dosađivati 

Stalno trebaš imati neki poticaj. Osobito kad je riječ o tvom poslu. Jednoličan posao ne dolazi u obzir za nadprosječno inteligentne ljude. 

via GIPHY

Teško se zaljubljuješ 

Opreznija si od drugih, o svemu više puta promisliš te si još uvijek jako neovisna. Zbog toga ti je teško zaljubiti se. Onaj tko osvoji tvoje srce mora imati posebne vještine i sposobnosti. Problem je sljedeći: zbog svoje inteligencije djeluješ na drugi spol uobraženo i nedovoljno emotivno. 

Spočitava ti se društvena nekompetencija 

Sve gore navedene stvari imaju jednu manu: kao osoba djeluješ na druge kao da si nezainteresirana i odsutna. Teško ti je pričati s prijateljima o površnim temama. Zbog toga si – kad je riječ o društvenim kompetencijama – u poteškoćama. Često moraš uvjeravati druge da si zapravo „sasvim normalna“. 

Možda vas zanima Mućni glavom i pokušaj riješiti ove dvije pitalice, da vidimo koliko si pametna Rubrika Life&style Life&style

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0