Life&style
Najprivlačnija boja kose

Koja boja kose čini žene i muškarce najatraktivnijima otkrilo je nedavno istraživanje

  • Jesu li najprivlačnije plavuše, brinete, crnke ili crvenokose? 
  • Da, o tome su mišljenja doista podijeljena i to već desetljećima
  • Zahvaljujući nedavno provedenom istraživanju, sada znamo odgovor, a najatraktivnija boja kose jednako pali i na ženama i na muškarcima

Još od doba legendarne plavuše, glumice Marilyn Monroe, postoji pretpostavka da su plavuše, bez obzira na to jesu li muškarci ili žene, najatraktivnije. Međutim, odgovara li to doista stvarnosti? Znanstvenici s College of Natural and Health Sciences for the University of Tampa također su si postavili ovo pitanje i zapravo su uspjeli riješiti dugogodišnji misterij boje kose koja nas čini najstraktivnijima!

Većina se slaže

Dobre vijesti za brinete, i to i za dame i gospodu: u istraživanju na više od 1900 sudionika, 67 posto muškaraca i 71 posto žena reklo je da najviše voli smeđu kosu. Razlog tome je činjenica da se mnoge pozitivne karakteristike, poput inteligencije, neovisnosti i samouvjerenog izgleda, pripisuju toj boji kose. Također zanimljivo: preferirala se smeđa kosa bez obzira na to je li bila obojana ili prirodna.

Vrijeme je za promjenu: Ovih 5 boja kose učinit će da izgledaš barem 10 godina mlađe

Možda vas zanima Istraživanje otkriva koja boja kose i očiju na ženama se muškarcima najviše sviđa. Stvar je u kombinaciji... Rubrika Life&style Life&style

Plavuše su na drugom mjestu

Tako je razbijen još jedan mit: plavuše nisu prvi izbor kod većine ispitanika. Tek 27 posto muškaraca koji su sudjelovali i 23 posto žena naveli su da je plava kosa najatraktivnija.

Crvenokosi nisu toliko popularni

Premda se princ Harry ili glumica Kate Mara smatraju atraktivnima velikom dijelom i zbog njihove vatrene kose, crvenu boju kose samo manjina doživljava kao posebno privlačnu. Samo šest posto sudionika testa stavilo ju je na prvo mjesto na ljestvici privlačnosti. Inače, znanstvenici sumnjaju da je razlog tome prvenstveno u korelaciji s rijetkom, prirodnom pojavom ove boje kose.

Photo: Shutterstock

Komentari 0