Life&style
Kako se odjenuti (i ne odjenuti) kao gost na vjenčanju

Kodeks odijevanja na vjenčanjima: Što treba i što ne treba nositi kao gost na vjenčanju

  • S dolaskom proljeća polako počinje i sezona vjenčanja 
  • Totalno si u nedoumici što odjenuti, ali i što ne odjenuti? 
  • Dajemo ti kratak pregled pravila odijevanja za vjenčanja

Ušli smo izravno u sezonu vjenčanja pa je sada pravo vrijeme da počneš razmišljati o kodeksu odijevanja. Otkrit ćemo ti koje su modne opcije popularne, a koje ne.

Dress code za vjenčanje: Ovako postaješ omiljeni modni gost

Za tebe, kao uzvanicu na vjenčanju, najlakši je način da mladenci u pozivnici navedu dress code. Ovo na prvu može zvučati malo strogo, ali ima niz prednosti. Fotografije vjenčanja ispadaju vrlo dobro kada su svi odjeveni u određene skupine boja i nitko se ne osjeća loše jer je ispao previše ležeran ili previše otmjeno odjeven.

Ako su pravila odijevanja za vjenčanje „žarke boje“ ili „sve, samo da je šareno“, znaš što ti je činiti: drži se toga! Ali, to ne znači usku košulju i traperice, nego lijepo odijelo i hlače ili ljetnu haljinu u željenim nijansama. Ako je najava na pozivnici za vjenčanje „večernja odjeća“, može i stil više. Ali, pripazi da slučajno ne nadmašiš mladenku i odabereš elegantnu, ali ne previše blistavu večernju haljinu.

via GIPHY

Popis za provjeru: što treba i ne treba odjenuti kao gost na vjenčanju

Kako bismo bili sigurni da tvoja odjeća odgovara općem kodeksu odijevanja za vjenčanja, sažet ćemo najvažnije što treba i ne treba.

Kodeks odijevanja na vjenčanju: Što treba nositi

Odaberi odjeću koja odiše srećom. Uostalom, vjenčanje je jako radostan događaj. Hoćeš li se vidjeti u lepršavoj ljetnoj haljini ili elegantnom dvodijelnom odijelu, odluka je na tebi. Glavno da „piše“: Slavimo!

Udobne cipele! Naravno, visoke potpetice izgledaju sjajno, ali ako znaš da će ti dva koraka u njima ozlijediti stopala, nisu za vjenčanje. A ima i plesa! Stoga je bolje odabrati elegantne, ali ravne cipele ili one s niskom blok petom, u kojima možeš bezbrižno slaviti. 

Općenito, tvoja odjeća treba biti udobna. To znači da čak i ako je dress code za vjenčanje večernja odjeća, uski kroj sirene nije najbolji izbor. Radije se odluči za udobnu haljinu s prostorom za noge ili dvodijelno odijelo sa širokim hlačama. Naime, svadba ne znači samo ples, nego i puno hrane i još više šampanjca. Želucu treba malo prostora.

via GIPHY

Možda vas zanima Planiraš vjenčanje? Ova poznata talijanska regija dat će ti 2 tisuće eura da svoje vjenčanje održiš tamo Rubrika Life&style Life&style

Kodeks odijevanja na vjenčanju: što ne treba nositi 

Bijelo! Bijela haljina rezervirana je za mladenku, a osim ako ona ne da službeno zeleno svjetlo za nošenje bijele, bolje je da je ostaviš na miru. Svijetli krem tonovi su u redu sve dok se ne nose u obliku haljine do poda.

• Slično: crna. Klasik svake svadbene komedije je mladenkina majka, koja se ne slaže s novim zetom i zato se demonstrativno pojavljuje u crnom. Stoga, čak i ako je dress code za vjenčanje „večernja odjeća“, izbjegavaj pretamne boje. Uostalom, ovo je sretna prilika, a ne pogreb.

Izgled koji previše otkriva ili je jako upadljiv također nije dobro prihvaćen na vjenčanjima. Čak ni ako mladenci planiraju nekonvencionalno vjenčanje. Pridržavaj se općenitog pravila odijevanja za vjenčanja: suknje i haljine, ne prekratke, bez asocijacije na Spice Girls, uz majice ili cipele s platformom. Ako je planirano crkveno vjenčanje, ne zaboravi pokriti ramena i koljena barem dok si u crkvi.

via GIPHY

Možda vas zanima Želiš da tvoje vjenčanje bude posebno? Isprobaj jednu od ovih pet ludo zabavnih stvari Rubrika Life&style Life&style

Najvažnije pravilo za vjenčanje je faktor dobrog osjećaja

Nitko ne želi na svom vjenčanju imati neraspoložene goste s bolovima u trbuhu ili stopalima. Stoga je najvažnije pravilo za odjeću: osjećati se ugodno. Odaberi izgled koji odgovara kodeksu odijevanja mladenke i mladoženja, koji ti pristaje i u kojem se osjećaš sigurno. 

 

Photo: shutterstock

Komentari 0