Life&style

Kockice leda s cvijećem najljepši su trik za ljetnu zabavu i izgledaju neodoljivo

  • Ovo je najlakši (i najljepši!) način da uljepšaš svoje zabave za prijatelje ​​jer će ova prekrasna smrznuta umjetnička djela sve tvoje ljetne koktele učiniti mnogo uzbudljivijima
  • Jestive cvjetne kocke leda ne oduzimaju puno vremena da ih napraviš, ali ti donose mnogo zadovoljstva
  • Zaista, sve što ti treba su kalupi za led, jestivo cvijeće i voda

Iako je na zabavama ili ljetnim druženjima dovoljno osigurati puno leda i možda kućni koktel za svoje goste kako bi te već vidjeli kao izvrsnu domaćicu, postoji jedan trik za koji dojam podiže na viši nivo. Vrijeme je da isprobaš cvjetne kocke leda.

Možda vas zanima Biljka koja miriše na čokoladu? Evo kako možeš uzgojiti vlastiti 'čokoladni cvijet' Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Heather Christo Heather Christo

Možda si ih već vidjela na Instgramu, kockice leda s cvijećem mogu učiniti da bilo koje piće ili posuda s ledom izgledaju kao da su baš kao s Bridgerton vrtne zabave. Jako lako napraviti kod kuće i imati ih pri ruci ako navrati neočekivani gost, ako spremaš večer s prijateljima ili čak kada ugošćuješ obitelj. 

Kako napraviti cvjetne kocke leda?

Prvo će ti trebati jestivo cvijeće, poput maćuhica. Što šarenije, to bolje! Slobodno ih prethodno isperi. Drugo, trebat će ti kalup za led, po mogućnosti onaj koja daje veće kocke leda kako bi cvijeće imalo dovoljno prostora da zasja. Treće, prokuhaj veliki lonac vode unaprijed kako bi osigurala da kockice izađu kristalno čiste umjesto mutne. Pa počnimo.

Korak 1: Provjeri je li cvijeće ubrano svježe i uglavnom mu očišćena peteljka. Izabaeri kalup za led i stavi prokuhanu vodu u vrč za lakše ulijevanje. 

Korak 2: Napuni kalupe za kockice leda do pola i stavi jedan cvijet na vrh. Prelij s još malo vode. Kalupe treba napuniti jedva do pola, nikako do kraja. Stavi pladanj na ravnu površinu u zamrzivač na najmanje 6 do 12 sati. Sačuvaj tu prokuhanu vodu za kasnije.

Korak 3: Izvuci pladanj i prelij kalupe s još prokuhane vode dok se potpuno ne napune. Ponovno stavi u zamrzivač na 12 do 24 sata. 

Korak 4: Izvadi kockice leda iz posude i uživaj. Čuvaj u hermetički zatvorenoj posudi ili vrećici sigurnoj za zamrzavanje. 

 | Autor: Heather Christo Heather Christo

Zamrzavanje kocki u dva sloja osigurava da se cvijeće nalazi u sredini kocke leda, umjesto da samo pluta na vrhu i ostaje djelomično izloženo nakon zamrzavanja. Ako koristiš veći kalup, možeš čak staviti dva cvjeta - jedan okrenut prema gore, jedan prema dolje - kako bi stvorila izgled od 360 stupnjeva na gotovoj kocki leda. 

 | Autor: Heather Christo Heather Christo

Bilo koji jestivi cvijet će poslužiti, a možeš čak koristiti i svježe bobice ili začinsko bilje koje tvojem piću nakon topljenja daje nešto posebno u pogledu okusa. Razmisli o metvici ili lavandi. Osim toga, možeš uložiti u jedinstvene posude za kockice leda - razmisli o različitim oblicima ili iznimno velikim kuglicama- koje daju poseban štih. Cvjetne kockice leda lako je napraviti u velikim serijama kako bi kasnije uštedjela vrijeme.

Photo: Heather Christo

Komentari 0