Life&style

Klarine slastice prava su umjetnička djela, a za Bučijadu je pripremila posebne jesenske kreacije

  • Ivanićgradska Bučijada ovog će se vikenda održati 18. godinu zaredom, a među više od 160 izlagača pažnju su nam privukle slastice Velvet by Klara koje izgledaju neodoljivo
  • Za ovu priliku Klara Marić je osmislila posebne slastice od omiljenih jesenskih namirnica
  • Najfinije kombinacije okusa, neodoljive instagramične lokacije ukrašene s više od 5 tona buča i odlični koncerti dovoljan su razlog da Bučijadu posjetimo i ove godine od 30. rujna do 2. listopada

Još prije samo nekoliko godina Klara Marić je uspješno privodila kraju studij na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, a onoga trena kada je diploma napokon bila u njezinim rukama, shvatila je da agronomija zapravo nije ono čime se u životu želi baviti. Njezina su strast oduvijek bile slastice zbog čega se i odlučila na prekvalifikaciju, zaposlila u jednom poznatom zagrebačkom restoranu, a onda odlučila da je vrijeme da otvori vlastito slatko carstvo.

“Smatrala sam da na području Ivanić-Grada nedostaje kolača kakve ja znam, volim i želim raditi i htjela sam da ljudima i ovdje kolači budu dostupni, a ne da moraju 'potegnuti' do Zagreba da bi probali nešto slično”, priznaje. “I tako je nastao Velvet by Klara.”

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

 | Autor: Velvet by Klara Velvet by Klara

Možda vas zanima Jolie Petit Pâtisserie ima novi jesenski kolač sa smokvama, izgleda savršeno Rubrika Life&style Life&style

Kolači u obliku sladoleda, cakepopsi i cheesecakeovi samo su maleni dio Klarine bogate ponude koja se modificira ovisno o dostupnosti sezonskog voća, a kako sam pretpostavila da Bučijada neće moći proći bez njezinih kreacija, zamolila sam je da mi otkrije što je pripremila za ovu godinu. Njezini kolači, kaže, nisu klasični, već je riječ o monoporcijama odnosno kolačima za slatke stolove, a osim macaronsa koji su, u duhu Bučijade, izrađeni s bučinim brašnom, posjetitelji će imati priliku kušati Velvet buču, Jabuku i Zlatnu bučicu.

 | Autor: Velvet by Klara Velvet by Klara

Velvet buča je kolač posebno osmišljen upravo povodom Bučijade u Ivanić-Gradu, a sastoji se od moussa od buče, podloge od streusel keksa s bademima te narančaste velvet glazure. Za mousse Klara koristi pire od buče koji je dobiven kombinacijom hokaido i butternut tikve.

 | Autor: Velvet by Klara Velvet by Klara

Jabuka by Klara je kolač koji je zamišljen kao moderna verzija pite od jabuka, a sastojci su mu mousse od vanilije u čijem je središtu insert od sotiranih jabuka s cimetom te biskvit od maka. Podloga je hrskavi keks od tostiranih badema, a kako bi se dobio što vjerniji izgled jabuke, prelivena je crvenom mirror glazurom.

 | Autor: Velvet by Klara Velvet by Klara

Zlatna bučica je još jedan kolač osmišljen povodom najpoznatije ivanićgradske manifestacije u kojem su kombinirani različiti proizvodi od buče kao što su pire od buče-hokaido i butternut te bučino brašno koje se koristi za biskvit, a cijela je priča zaokružena insertom od buče i biskvitom od bučinog brašna i sjemenki ukomponiranim u nježni mousse od vanilije.

Klarine slastice samo su maleni dio onoga što će ovogodišnja Bučijada ponuditi svojim posjetiteljima pa će se tako od petka 30. rujna do nedjelje 2. listopada tradicionalno na svakom koraku moći pronaći nešto što je na ovaj ili onaj način povezano s bučama, a čak 5 tona omiljene jesenske namirnice iskorišteno je za stvaranje bajkovitih fotografskih i izrazito instagramičnih kutaka.

Možda vas zanima Pet novih prefinih kolača zbog kojih u Bastu ne idemo više samo na pizzu Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Instagram @phototeagraphy Instagram @phototeagraphy

Posebno zanimljivo iskustvo zasigurno će biti i šetnja prvim posavskim kukuruznim labirintom Hrvatica u Dubrovčaku Lijevom koji će također osvanuti ukrašen nezoabilaznim bučama, a za one najmlađe Festival igračaka je pripremio Malu bučijadu s pregršt radionica, igraonica i natjecanja.

18. izdanje Bučijade kao ni niti jedno prije ne može proći bez odličnih koncerata pa će tako ove godine posjetitelje u petak zabavljati Detour, u subotu Gibonni, a u nedjelju Đani Stipaničev i Renata Sabljak.

Iako je za vrijeme trajanja Bučijade za sve posjetitelje osiguran besplatan parking na nekoliko lokacija, opcija za dolazak iz Zagreba je i Bučko Express koji će u subotu i nedjelju s Glavnog kolodvora krenuti u 9:20h, a povratak iz Ivanića na rasporedu je u 18:07h.

Photo: Instagram @velvetbyklara

Komentari 0