Life&style

Ćelavi muškarci su inteligentniji, uspješniji i muževniji. Istina ili laž?

  • Dragog ti muči što gubi kosu? Možeš mu reći da će mu sad u životu krenuti nabolje
  • Istraživanje je pokazalo da muškarce ćelave glave doživljavamo snažnijim, moćnijim i inteligentnijim
  • To vrijedi za potpuno obrijane glave, oni djelomićno ćelavi sasvim su druga priča

Ćelave muškarce često doživljavaju kao uspješnije i dominantnije od muškaraca s bujnim loknicama kaže studija provedena 2012., a prenosi Business Insider. Istraživanje pokazuje da žene teže ćelavce također vidjeti i krupnijima, snažnijima i moćnijima. I nije neko iznenađenje, ako se prisjedimo najvećih filmskih macho macana Vina Diesela, Brucea Willisa, Dwaynea "The Rocka" Johnsona i Jason Statham čije obrijane glave sjaje na hollywoodskom nebu.

Možda vas zanima Evo zašto je sada dobro vrijeme za planiranje novog putovanja Rubrika Life&style Life&style

Istraživanje je vodio znanstvenik Albert E. Mannes (kažu da je ćelav!) na Sveučilištu Pennsylvania. Ispitanicima su pokazane fotografije različitih muškaraca. Na jednoj je bio tip pune glave kose, na drugoj isti čovjek samo obrijane glave. Većina ispitanika rekla je da ćelava muškarca smatra privlačnijim. No postoji moguće objašnjenje: ćelava glava svojevrstan je statement o muškarcu, odnosno muškarca stavlja u određenu "ladicu". Teško da će ikoga brijanje glave učiniti uspješnim, no takav izgled stvara dojam da je riječ o aktivnom, frajerskom tipu muškarca.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

A obrijani dečki ne samo da djeluju uspješnije već i pametnije. Često su to malo stariji tipovi (mnogi obriju glavu kad počnu prirodno ćelaviti) pa ih doživljavamo kao inteligentnije i mudrije, pokazala je druga studija, na Sveučilištu Saarland.

No, sve to vrijedi za potpuno ćelave glave. Muškarce s rupom na tjemenu odnosno djelomično ćelave ljudi doživljavaju slabijima i manje atraktivnima. Pa, kod sljedeće kuknjave tvog dragog da mu "bježi očica", možda da predložiš da uzme britvicu u ruke?

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Elentiya

    to je samo preseravanje da izgledaju kao rambo,iznimki ima ako se radi o problemu sa gubljenjem kose,al ovo isfuravanje je bezveze
  • listovača

    znam samo staru izreku: pametna kosa napušta ludu glavu