Life&style
Zašto se ne smije voziti automobil u debeloj zimskoj jakni

Kažu da je opasno voziti auto u zimskoj jakni... Pa u čemu ćemo?!

  • Gotovo svi radimo ovu pogrešku kada vozimo zimi: nosimo debele zimske jakne
  • Međutim, to može biti doista opasno! 
  • Otkrit ćemo ti zašto nikada ne bi trebala voziti u debeloj zimskoj jakni!

Vani je mraz, a auto nam se preko noći potpuno ohladio. Ako ne parkiraš u garaži, na ovim temperaturama vjerojatno nećeš sjesti za volan bez debele jakne. A to može biti opasno po život!

via GIPHY

Prema ADAC-u (Njemački autoklub), ako tijekom vožnje nosiš debelu zimsku jaknu, pojas neće optimalno pristajati tvom tijelu. Obično se nalazi iznad zdjelice, ali kod jakne pojas je u većini slučajeva iznad trbušnog područja. Ako se dogodi nesreća, a dovoljan je i sudar straga u gradskom prometu, postoji opasnost od nagnječenja crijeva ili jetre zbog pogrešnog položaja pojasa. To može dovesti do unutarnjeg krvarenja.

Možda vas zanima Pazi! Ove 4 namirnice nikad nemoj pripremati u mikrovalnoj, opasno je po zdravlje Rubrika Life&style Life&style

Ako i dalje želiš nositi jaknu u autu, trebala bi je malo pomaknuti prema gore i staviti pojas ispod jakne. Djecu zimi možeš ugrijati dekom umjesto debele jakne. Sigurnost na prvom mjestu!

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    bolje lagana jakna