Life&style

Kavodućan sa zagrebačke Trešnjevke oduševit će kavopije. Imaju sve za kavu i od kave, pa čak i kozmetiku

  • Omiljeno mjesto kavoljubaca na zagrebačkoj Trešnjevci koje su Ivana i Ana otvorile inspirirane putovanjem na farmu kave u Afriku svojom je ponudom oduševilo mnoge
  • Iako slatki dućanćić više ne postoji u fizičkom obliku, i dalje postoji kao web shop, i to prvi u Hrvatskoj i regiji koji nudi različite vrhunske arabice iz malih pržionica diljem Europe
  • Osim kave u obliku koji nam prvi pada na pamet, ovdje se može pronaći i prirodnu kozmetiku od kave s domaćim potpisom, ali i jedno divno iskustvo koje nam zvuči kao odlična ideja za poklon

Kada je prošle godine u lipnju vijest da se zatvaraju vrata kavodućana Karibu Kaaawa ugledala svjetlo dana, mnogi su je dočekali slomljenog srca. Omiljeno mjesto kavoljubaca na zagrebačkoj Trešnjevci koje su Ivana i Ana otvorile inspirirane putovanjem na farmu kave u Afriku, od prvog je dana imalo cilj približiti scenu vrhunske iliti specialty kave u Hrvatskoj te promovirati pržena zrna kave malih europskih pržionica. 

 | Autor: Instagram @karibu_kaaawa Instagram @karibu_kaaawa

Isti cilj ovaj simpatični kavodućan, kako ga oni sami zovu, ima i danas, samo u malčice drugačijem obliku. Priču koju su Ivana i Ana započele ove su godine nastavili Antonela i Igor, knjižničarka i pravnik koji su poželjeli uredske poslove zamijeniti nečime prema čemu osjećaju nešto više strasti i svoje hobije pretvoriti u pravi posao. 

Možda vas zanima U Hvaru je otvoren minimalistički coffee bar koji će kavoljupce oduševiti ponudom, ali i neodoljivim interijerom Rubrika Life&style Life&style

Iako slatki dućanćić s početka priče trenutačno ne postoji u fizičkom obliku, trebao bi na novoj lokaciji zaživjeti već idućeg ljeta, a u međuvremenu i dalje postoji kao web shop, i to prvi u Hrvatskoj i regiji koji nudi različite vrhunske arabice iz malih pržionica diljem Europe, a koje u svojim domovima možemo pripremati na espresso aparatima kao tursku kavu, te u moka ili french press aparatima. 

 | Autor: Instagram @karibu_kaaawa Instagram @karibu_kaaawa

Dio ponude koji je oduševio mnoge je pretplata na kavu zahvaljujući kojoj nam vrhunska svježa kava svaki mjesec stiže na kućna ili uredska vrata, u zrnu ili već samljevena, a koja je nešto što raduje svakog kavoljupca. Na ovaj način čak i oni koji ne putuju onoliko često koliko bi voljeli imaju priliku istraživati sjajne europske pržionice i upoznavati okuse drugih zemalja, a što nam, moramo priznati, zvuči kao odlična poklon ideja za svakoga tko zna cijeniti sve ono što specialty kava nudi. 

Otkrili su nam i da se mogu pohvaliti svojom kavom koju su pržili, a budući da će upravo ona biti kava mjeseca listopada, svi pretplatnici uskoro će je imati prilike prvi okusiti.

 | Autor: Instagram @karibu_kaaawa Instagram @karibu_kaaawa

Uživanje u šalici omiljenog napitka možda je bilo pokretač cijele priče i glavni razlog zbog kojeg netko zaluta u ovaj kavodućan, no kava nije jedino što se u njemu nudi, ili barem ne isključivo u onom obliku koji nam prvi pada na pamet, već se ovdje može pronaći i prirodnu kozmetiku od kave s domaćim potpisom, nastalu u suradnji s 'Biljaricom' Majom Gašparić.

Možda vas zanima E ovo su sjajne vijesti! Dermatolozi su potvrdili da se jedan od najboljih pilinga skriva u našim kuhinjama Rubrika Beauty Beauty

Od kozmetike se nudi piling za tijelo izrađen na bazi morske soli, maslinovog ulja, macerata bršljana i specialty kave, savršen za  učvršćivanje kože i preoblikovanje tijela, krema za tijelo na bazi organskog hladnoprešanog kakao maslaca i specialty kave, s jednakim učincima koje ima i piling, te dva sapuna. Jedan je, što bismo rekli, klasični sapun sa zrncima KK specialty kave, dok je drugi nešto posebniji, sapun s maceratom bršljana i KK zrncima kave namijenjen čišćenju i masaži kože. 

 | Autor: Instagram @karibu_kaaawa Instagram @karibu_kaaawa

Ima onih što obožavaju okus kave, ima onih što više vole njezin miris nego okus, a što se pak blagodati kave kao aktivnog sastojka u kozmetici tiče, ne pada nam na pamet nitko koga ne bi razmazila. Voljeli kavu piti, mirisati ili se njome njegovati, ovdje će baš svatko pronaći nešto za sebe!

Photo: Instagram @karibu_kaaawa

Komentari 0