Life&style
Kakvu kavu piju psihopati?

Kakvu kavu piju psihopati? Nedavno provedeno istraživanje sugerira odgovor...

  • Piješ li kavu s mlijekom i šećerom? Ili po mogućnosti crnu kao noć? 
  • Prema istraživanju, tvoje ponašanje pri konzumiranju kave govori puno o tvom mentalnom životu 
  • Naravno, istraživanje treba uzeti s nekoliko ograda jer inače bismo svi bili psihopati

Piješ li kavu crnu, s mlijekom ili šećerom, nekad je bila stvar ukusa. Međutim, kako su znanstvenici sa Sveučilišta u Innsbrucku sada otkrili u jednom istraživanju, postoji dublje značenje iza tvog ponašanja pri konzumiranju kave.

via GIPHY

Istraživanje: Crna kava = crna duša?

Kao što istraživanje sugerira, osobe s psihopatskim ponašanjem preferiraju čistu crnu kavu. Psihopat se ovdje definira kao osoba sklona svakodnevnom sadizmu, narcizmu i agresiji. Znanstvenici su ispitali oko 500 sudionika o ukusu nakon čega su napravili četiri različita testa osobnosti.

Rezultat: svakodnevni sadizam, kao i druge psihopatske osobine, dosljedno se povezuju s ljudima koji preferiraju gorke nijanse. To također znači da psihopati vole džin i tonik, tamnu čokoladu i pivo. Obrnuto, to znači da simpatični i kooperativni ljudi ne vole gorke tvari u hrani.

Ako obožavaš čokoladu i crnu kavu, znaj da nije slučajno. Zapisano je u genima

via GIPHY

Znači li to da smo navodno svi psihopati ako volimo gorke stvari? 

Otkrivamo: sve dok je veza između psihopatije i gorke hrane nejasna i nedokazana, nastavljamo piti svoju čistu crnu kavu, bez šećera i mlijeka - i vješto ignoriramo prve psihopatske tendencije...

Je li kava bez kofeina štetna? Kako se ekstrahira kofein iz kave? Možda vas zanima Je li bezkofeinska kava zdrava? Pogledaj kako se 'vadi' kofein iz kave pa odluči Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0