Life&style

Kakvu frizuru muškarci doista žele da nosimo

Žene satima uređuju kosu prije važnog izlaska. Ali, što zapravo muški svijet misli o našoj kosi?

Općenito je poznato kako o ukusima ne treba raspravljati. Također je poznato kako se shvaćanje ljepote razlikuje od osobe do osobe. Također je i nama ponekad lijepo nešto što muškom spolu nije – a vrijedi i obrnuto. Međutim, statistika ipak otkriva preferencije većine… Ovoga puta tema je naša kosa – i što je to muškarcima najvažnije u vezi naše grive.

1. Plavuša ili radije brineta?

Suprotno vjerovanjima, čak 71 posto muškaraca (u anketi tvrtke Garnier) tvrdi da bi se radije vjenčali s brinetom nego plavušom. Izgleda da se potvrđuje ona da se plavuše bolje zabavljaju, ali kad razmišljaju o ženi za zadržati... tamnokose prelaze u vodstvo.

2. Iskrice! 

I muškarci vole sjaj i rado se „okite“ ženom i njenom sjajnom kosom. 

 

Možda vas zanima 6 stvari koje te instatno čine više seksi Rubrika Life&style Life&style

3. Valovita kosa 

Dugačke kovrče i valovita kosa su seksi, tvrde muškarci. Na drugom mjestu nalazi se sasvim glatka kosa – poput one poznate frizure koju je profurala Jennifer Aniston u "Prijateljima". 

4. Predugačko nije dobro! 

Prema jednoj anketi 55 posto muškaraca smatra frizuru „dugački bob“ (ili kosa do ramena, odnosno ključnih kostiju) više seksi nego jako dugačku kosu. OK, i mi! 

5. Pletenice su dobrodošle! 

Boho pletenice omiljene su i u muškom svijetu. Smatraju ih seksi i slatkima. 

 

Možda vas zanima Frizure s kojima ćeš rasturati (i) u 40-ima Rubrika Beauty Beauty

6. Nešto je drugačije…

Često se muškarcima predbacuje da ne primjećuju promjene – osobito kad je riječ o našoj kosi. Moguće je da muškarci ne primjećuju male promjene jer ih (uglavnom) smatraju dobrima. Dakle, slobodno nabavi koju novu špangicu, primi se četke i promijeni frizuru. 

 

Proizvode John Frieda možete pronaći u    prodavaonicama u sklopu koncepta Dobre cijene u svako vrijeme.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0