Life&style

6 stvari koje te instatno čine više seksi

Biti privlačna može biti relativno jednostavno! Barem znanstveno gledano. Naime, istraživanja pokazuju da ovih 6 stvari odmah čine žene privlačnijima!

Neki vole crnke, drugi pak luduju za plavušama, a treći sanjaju brinete. Jednima su draže mršavice, a neki vole lelujave ženske obline. Međutim, muškarci jako često „padnu“ na neku koja nema veze s „idealom“ - jer ih je privukla neka sitnica, „ono nešto“. Znanstvenici su otkrili kojih šest stvari ekspresno povećavaju žensku privlačnost. 

1. Visoke pete

Iznenađenje! (OK, i nije baš). Istraživanje objavljeno u „Archives of Sexual Behavior“ pokazalo je da je visina peta direktno proporcionalna na percepciju privlačnosti žene. Dakle, što je viša peta, žena muškarcu djeluje privlačnije. Osim toga, muškarci su takvim ženama spremniji pomoći i ljubazniji su prema njima. 

2. Mala crna 

Crna boja automatski se povezuje s pridjevima poput seksi, samopouzdana i inteligentna, pokazala su mnoga istraživanja. 

3. Gola ramena

Topići i haljine koji pokazuju gola ramena (dakle, bez grudnjaka), jako pale muškarce. Dakle, želiš li privući pažnju muškog spola, to je siguran recept, kažu rezultati istraživanje Sveučilišta New South Wales. 

4. Nešto crveno 

Hoće li odjenuti crvenu haljinu ili tek neki zamjetni crveni detalj, svejedno je. Naime, crvena boja, boja strasti, djeluje poticajno na muškarce te su im „žene u crvenom“  odmah privlačnije. 

5. Bodycon silueta

Pogledaj Kim Kardashian! Što je veća razlika između opsega grudi i struka, odnosno struka i bokova, žene muškarcima djeluju privlačnije. To je pokazalo istraživanje objavljeno u „Archives of Sexual Behavior“. Osim toga, pogledi muškaraca duže se zadrže na ženi s naglašenim oblinama, nego na ženi koja je mršava, ali „ravna“. 

6. Ruž za usne

Znanstvenici sa jednog francuskog sveučilišta otkrili su da konobarice koje nose crveni ruž za usne dobiju više napojnice od muškaraca od kolegica koje ne nose ruž za usne. 

Photo: Getty Images

Komentari 0