Life&style 13. rujna 2021.

Kakve veze ima zubna proteza sa sudoperom? Izuči, korisno je kad ti se začepi odvod...

Kako kod kuće lako odčepiti odvod
Shutterstock. Kako kod kuće lako odčepiti odvod
  • Ne brini zbog začepljenog odvoda
  • Umjesto sredstava za čišćenje cijevi, možeš koristiti ove kućne „pripravke“
  • Jedno sredstvo je doista neobično…

Ako voda u umivaoniku jednostavno ne želi otići ili ako stojiš do gležnja u vodi tijekom tuširanja, odvod je začepljen. Kemijsko sredstvo za čišćenje cijevi obećava brzo čišćenje. Sadrži jako alkalnu tvar (obično natrijev ili kalijev hidroksid) koja u kombinaciji s vodom dovodi do reakcije u kojoj se otapa organski materijal poput kose, peruti, celuloze, pa čak i ostataka hrane.

Nedostatak: premda se sredstvo za čišćenje cijevi jako razrijedi u kanalizacijskom sustavu, nije baš ekološki prihvatljivo. U najgorem slučaju, biljke i mikroorganizmi mogu nastradati, a životinje pretrpjeti ozbiljne opekline. Ako je vrijeme izlaganja predugo, postoji i opasnost od oštećenja cijevi.

Bljak: znaš li što se zapravo događa s kosom koja uđe u odvod?

via GIPHY

Ovo neobično sredstvo pomaže

U slučaju blagog začepljenja, sredstva za čišćenje proteza iz ljekarne mogu ti pomoći da ih očistiš. Kako bi to učinila, jednostavno izmrvi jednu ili dvije tablete u odvod. Zatim ulij još malo vruće vode, ali tek toliko da se tablete otope. Zatim ostavi da djeluje nekoliko sati - ili bolje preko noći - pa isperi sljedeće jutro.

Možda vas zanima... Tvoj umivaonik će uz ova 3 sastojka koja već imaš u kuhinji zablistati kao nikad prije, a očistit ćeš i odvod Rubrika Life&style Life&style

Ova kućna sredstva također pomažu kod začepljenih odvoda

Sredstvo za čišćenje odvoda radi se od svestranih kućnih namirnica,  praška za pecivo i octa, koji u kombinaciji pomažu kod začepljenih cijevi. Jednostavno stavi tri do četiri žlice praška za pecivo u odvod i ulij pola šalice octene esencije. Odmah se počinju stvarati mjehurići i otapati nečistoće, a zatim moraš samo isprati vrućom vodom.

Komentari 0